Ima života za Grk i izvan lumbarajskog polja! Oskudnim količinama korčulanskog Grka stiže pomoć iz konavoskog polja gdje se ova sorta, što je široj publici slabo poznato, tradicionalno uzgaja dugi niz godina, s na žalost zanemarivim kvalitativnim i komercijalnim rezultatima. Obitelj Miljas je jedna od rijetkih (ako ne i jedina) iz toga kraja koja je razvila ozbiljniji pristup proizvodnji, potpisujući se na sadržaj butelje osobnim i lokalnim potpisom kao neophodnim preduvjetom za širenje izvan kruga lokalnih ugostiteljskih objekata i prodaje na vlastitom pragu.
Čista i bistra, „podebljana“ zlatno žuta boja smireno se razlijeva po stijenkama čaše oslobađajući slatkaste mirise voćnih žele bombona i marmelade od bijele šljive uz tonove alkoholno-kremaste mekoće. Diskretno se pojavljuju i plemenitiji mirisi kasnije berbe na koji se nadovezuje otvoreniji oksidativni karakter primjetan i kroz gutljaj. U ustima je bogato, slojevitih okusa i toplo Prigušenu svježinu djelomično nadomješta određena herbalna nota koja donosi dašak života. Slasni gutljaj pun okusa završava nešto grubljim, umjereno dugim završetkom slatkih začina i gorčinom svježeg oraha.
Zanimljivo i organoleptički pristupačno vino koje je uz nedostatak referentnih okvira prethodnih berbi i eventualno drugih proizvođača nezahvalno etiketirati stoga nam preostaje iščekivanje sljedećih punjenja.