Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući da je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.
Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela.
Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.
Zadane namirnice osmog po redu kulinarskog showa Chtef Zagorski chef bile su: svinjska koljenica kao središnja tema te zelje, krumpir i grožđe.
Nastupili su:
- ŽELJKO BOŽIČEK, Hotel Matija Gubec, Stubičke Toplice,
- GLAVNO JELO: Sporo pečena svinjska koljenica na vareniku crne nohe,
- DESERT: Ražnjić od pohanog grožđa u pivskom tijestu
- MISLAV BOŽIĆ, Hotel & Restoran Villa Magdalena, Krapinske Toplice,
- GLAVNO JELO: Jesenska koljenica,
- DESERT: Grojzd
- MIRKO LJUBIĆ, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice,
- GLAVNO JELO: Plodovi Zagorja,
- DESERT: Pod Tuheljskim brajdama
- JOSIP BIVAL, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica,
- GLAVNO JELO: Svinjska koljenica s lisnatim krumpirom i zeljem,
- DESERT: Tanjur s trsja
- PETAR ČUKMAN I DENIS KOŽIĆ, Srednja ugostiteljska škola Zabok, (Mentor: Ivan Đurkin – Benkotić),
- GLAVNO JELO: Zagorska štruca s Jakobovim kapicama,
- DESERT: Slatko zelje
- MARKO ŠTURLAN, Punkt Beer House, Mokrice,
- GLAVNO JELO: Pečena svinjska koljenica,
- DESERT: Izabela
- JAKOV MIRT, Terme Jezerčica, Donja Stubica,
- GLAVNO JELO: „Dođi mi na buncek“
- DESERT: „Slatki tudum“
Izvan konkurencije nastupili su poznati glumci Marija Borić i Adam Končić.
Kuhari su imali zadatak, spojem tradicionalnog i modernog, osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Tomislav Špiček, jedan od najpriznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara, zatim Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada. Prema ocjenama komisije, novi Chtef - zagorski chef je:
Marko Šturlan, Punkt Beer House, Mokrice
Posjetitelji su na manifestaciji mogli pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali i uživati u bogatom popratnom programu i degustacijama: vina renomiranih zagorskih vinara, zagorski štrukli, tradicionalni kolači, kozji sir i mlijeko, zagorski bagremov med, bučino ulje, suhomesnate delicije...