Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323
Petak, 02 Studeni 2018

Najava: VINOcom 2018

Napisao: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Najava: VINOcom 2018

Pravi vinski fanovi već su započeli s pripremama, jer će se uskoro, točnije 23. i 24. ovog mjeseca, dogoditi najveći vinski događaj godine. Naravno, riječ je o Zagreb VINOcom festivalu. Bit će tu fantastičnih vina, bit će i izuzetnih delicija, moći ćete, naravno, uživati u sljubljivanju hrane i vina, bit će održane i dodjele nekih nagrada... Sve u svemu, iznimno sadržajan i bogat program.

profesor Ivan Dropuljić, organizator Zagreb VINOcom festivalaprofesor Ivan Dropuljić, organizator Zagreb VINOcom festivala

Ono što je najbitnije, okupit će se ondje ekipa iz cijele regije, a i šire. Opet će se stvoriti atmosfera i druženje o kojem ćemo pričati do sljedećeg VINOcoma. Zašto je to tako? Prvenstveno zbog profesora Ivana Dropuljića i ljudi koje okuplja oko sebe. Energija koju taj čovjek širi u svoju okolinu je posebna, vinska energija ili kako to on voli reći: "Ili si vinski čovjek ili nisi." Vrlo jednostavno.

Dakle, Zagreb VINOcom je mjesto na kojem nije bitno tko si, odakle si, koje si vjere ili nacionalnosti, ni za koji klub navijaš... Bitno je samo jesi li vinski čovjek. Zato je VINOcom poseban. To je središnje mjesto okupljanja vinskih ljudi. Naravno, VINOcom je nešto gdje morate biti morate kušati nova vina, probati kako se razvijaju stara, tu srećemo i ljude koje ne viđamo često, jer VINOcom je vinski događaj, društveni događaj, ali i događaj za dušu.

Zagreb VINOcom festival  -  vinski događaj, društveni događaj, ali i događaj za dušu

Imam tu čast i privilegij da relativno često putujem s Profesorom na razna vinska događanja i tada, u vrtlogu tih silnih kilometara, idu razne vinske priče. Pričamo, naravno, o vinskoj sceni, o vinima, o idejama, o dogodovštinama iz prošlosti, ali i o budućnosti. Zato si volim utvarati da, u toj veličini i dobroti VINOcoma, ima i malo mojih misli i ideja. I ne, ne utvaram si to zbog ega, već zato što bi svaki vinski čovjek želio biti dijelom tako velike i dobre vinske priče.

I da, VINOcom se održava 23. i 24. 11. ali Esplanade Zagreb (najbolji hotel u Hrvatskoj) svoja vrata vinskom svijetu otvara već 22. 11., kada dijelimo nagradu Bijeli grozd za najbolje vinarije u turističkom segmentu.

Vidimo se u Esplanadi!

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".