Prijavilo se 70 ekipa (s ukupno 120 raznih slastičarskih, natjecateljskih uradaka) iz Francuske, Velike Britanije, Italije, Paname, Slovenije, Njemačke, Turske i Hrvatske, koje su se natjecale u spravljanju izvornih, hrvatskih savijača u pet kategorija, među kojima su i zagorski štrukli. U sklopu kongresa održano je i natjecanje slastičara Pastry CUP of Croatia te natjecanje srednjih slastičarskih škola s područja Alpe Jadran i zemalja bivše Jugoslavije.
Ovogodišnji Interslast na neki način je bio u znaku zagorskih štrukli, pa su sudionice tradicionalne manifestacije Krapinsko – zagorske županije Babični kolači imale radionicu i degustaciju ove izvorne delicije. Posebno je bilo zanimljivo kušati izvorne slastice inozemnih slastičara, pa su primjerice panamski sudionici predstavili cocadas i golleriu, britanski sudionici engleske kolače iz 18. stoljeća, lemon drizzle cake, a gosti su mogli kušati i francuske eklere te brojne druge slastice. Interslast je otvorio župan Željko Kolar, a otvorenju je nazočio i župan Koprivničko - križevačke županije Darko Koren.
Pogledajte dio atmosfere na Instagram profilu Krapinsko-zagorske županije:
REZULTATI
PASTRY CUP OF CROATIA INTERNACIONALNO NATJECANJE SENIORA
- Marina Glavač - Bistra
- Ivan Prigorac Knezić – Dubrava Vrbovečka
- Sara Hostnik – Mercator Ljubljana
ARTSLAST – INTERNACIONALNO NATJECANJE UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA (Pobjednik odlazi na svjetsko natjecanje SIGEP u Italiju 2019. godine)
- Tea Pokos oš e. Kumičića Rovinj
- Ines Merklin – Izobraževalni Ceneter Piramida Maribor
- Helena Obolnar – Bic Biotehniški Izobraževalni Center Ljubljana
(U žiriju su bili Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske, Miroslav Dolovčak predsjednik Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza i Stjepan Vincek, slastičar iz Zagreba)
Više informacija na: www.kzz.hr