Subota, 22 Srpanj 2017

Graševina Belje osvojila srebrnu medalju Decantera

Napisala:  Foto: Silvija Munda
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Graševina Belje osvojila srebrnu medalju Decantera

Kvalitetna butelja graševine Vina Belje zbog iznimne kvalitete dobila je srebrnu medalju na Decanteru, najpoznatijem svjetskom ocjenjivanju vina

Graševina, najprodavanija vinska sorta u Hrvatskoj već nekoliko godina osvaja prestižne svjetske nagrade i priznanja i time potvrđuje svoju kvalitetu i potencijal. Među proizvođačima graševine najzastupljeniji su podrumi i vinarije istočne i središnje Hrvatske koji u svom asortimanu imaju različite vrste pakiranja i tipova graševine kako bi se na najbolji mogući način predstavili potrošačima.

Graševina Belje osvojila srebrnu medalju DecanteraGraševina Belje osvojila srebrnu medalju DecanteraJedan od najznačajnijih podruma graševine su i Vina Belje, čijih je 80% vinograda upravo pod graševinom zbog čega je ova sorta i najzastupljenija u asortimanu. Vina Belje sa svojim su graševinama do sada osvojila nekoliko zlatnih medalja na Mundus Vini i Decanter ocjenjivanju, a graševina Goldberg je graševina s najviše nagrada u Hrvatskoj.

Za mladu graševinu berbe 2016. Vina Belje su otišla i korak dalje i u best buy butelji kvalitetne graševine donose vino sa srebrnom medaljom Decantera. Riječ je o vinu u kvalitetnoj butelji, tzv. srebrnoj liniji beljskih vina koja je dostupna na tržištu po odličnoj cijeni.

Ovu smo Graševinu kušali na degustaciji u Akademiji vina. Za tu su priliku tri dame ove vinarije - enologinje Suzana Zovko i Marijana Nedoklan te voditeljica službe marketinga i turizma Ljiljana Vajda - Mlinaček, izabrale i još neka vina iz podruma Vina Belje.

Graševina Belje osvojila srebrnu medalju DecanteraGraševina Belje osvojila srebrnu medalju Decantera

Našao se tu polusuhi Rose od cabernet sauvignona, koji se proizvodi tek tri godine, ali ga je publika odlično prihvatila pa se proizvodnja udvostručuje svake godine, zatim Cabernet sauvignon iz 2014. i izvrsna Frankovka iz 2012. godine. 

Kušali smo i zrelu graševinu Goldberg iz 2015. godine, ali prezentacija je ipak bila posvećena prvenstveno Graševinama iz 2016. godine - vrhunskoj iz Premium linije i srebrom nagrađenoj, kvalitetnoj, iz linije Select.

 „Dugo godina smo posvećeni upravo graševini zbog čega naše linije vrhunske i Goldberg graševine najbolje predstavljaju kvalitetu i potencijale naših vinograda, a posebno smo ponosni što se ove godine kvalitetna graševina Belja našla na listi vina koja je visoko ocijenjena na Decanteru. Ova nagrada je potvrda našim potrošačima da u baznoj liniji Vina Belje mogu pronaći svjetsku kvalitetu.“, istaknula je Suzana Zovko, glavna enologinja Vina Belje.

Ovu graševinu najbolje je sljubiti s laganim ljetnim jelima od bijelog mesa, tjesteninama i rižotom, a tradicionalno se sljubljuje i s domaćim suhomesnatim specijalitetima iz Slavonije i Baranje.

Graševina Belje osvojila srebrnu medalju DecanteraGraševina Belje osvojila srebrnu medalju Decantera