Subota, 17 Svibanj 2014

Ana Kovačić-Popov impresionirala Rudolpha van Veena

Napisala: 
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Ana Stebih, Ana Kovacic-Popov, Rudolph van Veen Ana Stebih, Ana Kovacic-Popov, Rudolph van Veen

Pet finalista dugoočekivanog kulinarskog showa „Impresioniraj Rudolpha“ pokušalo je impresionirati poznatog nizozemskog chefa i popularnog lica 24Kitchen-a  Rudolpha van Veena, a Ana Kovačić-Popov je u tome i uspjela.

Njezino jelo 'Sezame otkokodaći' slavni Rudolph je izabrao kao najbolje te joj je uručio glavnu nagradu - hladnjak prepun Zvijezdinh proizvoda kao i priznanje da je zaista uspjela impresionirati Rudolpha sa svojim autogramom.  

{jb_iconic_comment}Ana Štebih, direktorica marketinga i razvoja Zvijezde ovom je prilikom istakla:{/jb_iconic_comment}

"Zvijezda kao jedna od vodećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj odlučila je svoje vjerne korisnike iznenaditi i nagraditi tako što je dovela jednog od najvećih „chefova“ i TV zvijezdi Rudolpha van Veena. Osobito nam je drago da je Rudolph tijekom svog boravka u Zagrebu kuhao s našim proizvodima te je s oduševljenjem potvrdio njihovu izvrsnost koju naši korisnici iz dana u dan potvrđuju svojom vjernošću našim proizvodima." 

Dok su natjecatelji pripremali svoja jela, Rudolph van Veen i voditeljica Barbara Kolar komentirali su tijek samog natjecanja i zanimljivim dosjetkama zabavljali tisuće prisutnih obožavatelja koji su došli u City Center one West vidjeti svog omiljenog Rudija.

{jb_iconic_comment}Popularni Rudolph i zvijezda 24Kitchen TV-a svima je poručio da se upuste u kulinarsku avanturu: {/jb_iconic_comment}

"Nedavno sam bio član nizozemskog showa Ples sa zvijezdama te sam shvatio kako je u životu sve moguće. Imao sam ogromnu tremu i strah da ću se osramotiti, no moja trenerica mi je rekla da samo zatvorim oči i prepustim se ritmu pa i ako će mi se svi smijati, bar ih neću vidjeti :). Isto tako savjetujem svima koji bi željeli kuhati da se jednostavno prepuste svojim osjećajima, najgore što im se može dogoditi je da prvi puta jelo ne ispadne savršeno, no važno je da je pripremljeno s puno ljubavi. Već sljedeći puta bit će puno bolje, a na kraju ćete doći do savršenstva."

{jb_iconic_comment}Nakon dva dana provedena u društvu s Rudolphom, Barbara Kolar je istakla:{/jb_iconic_comment}

"Osim što me do sada svojom jednostavnošću oduševljavao preko 24Kitchen TV ekrana, Rudolph me u ovom periodu oduševio i svojom simpatičnošću kao i lakoćom s kojom je pripremao sve te divne delicije!"

{jb_iconic_comment}Pobjednica izazova, Ana Kovačić-Popov,  ljubazno nam je, iako malo tajnovito, objasnila o kakvom se jelu radi i što je, po njenom mišljenju, impresioniralo Rudolpha.{/jb_iconic_comment}

Ana Kovačić-Popov

"Sezame otkokodaći je jedno ukusno, povrćem nabijeno jelo, koje se bez problema spremi u 30 minuta. Riža ili tjestenina, kako po čijem guštu. Samo jelo bazirano je na jednostavnosti samih koraka kuhanja jer se povrće i piletina pripremaju u onom vremenu koje je potrebno za skuhati rižu. Iako je ono što je Rudija najviše oduševilo, po mom mišljenju, salata, piletina je moj najdraži dio jela. Prijatelji su me uvijek ispitivali kako postižem da piletina ostane sočna, čak i kad se ohladi - pa tajna je u marinadi i acetu balsamicu.

Salata je kombinacija slatkog i ljutkastog na bazi neutralnog špinata i onda je bombardirana sokom citrusa i kremoznošću kajmaka i neizbježnim maslinovim uljem. Svaki dio jela se može jesti odvojeno ili se može kombinirati, bili vi svejed ili vegetarijanac."

Naravno, pitali smo i odakle tako neobičan naziv ovog jela.

"Igrala sam se s riječima. Kada bih prevela na engleski, nazvala bi ga Simon says. A kako je piletina uvaljana u sezam, tako je nastala hrvatska varijanta naziva."

O samom natjecanju i izazovu kuhanja, kaže:

„Jako mi se svidio koncept. Dosta vremena provodim gledajući kulinarske kanale i čitajući recepte tako da mi je jedna od životnih želja ostvarena. Vidjela sam kako je to biti TV kuhar, pa makar i na 2 sata. I mogu vam reći, ne bih imala ništa protiv takve karijere. Ne zbog reflektora ili kamera. Moje frendice svaki tjedan govore da ne dolazim na kavu, ako ne donesem muffine sa sobom .Kada sam muža naučila napraviti bolognez, bio je tako sretan što je nešto uspio skuhati. Na taj način mogu svojom opsesijom (kuhanjem) usrećiti druge.“

{jb_iconic_comment}Rudolph je na kraju dodao:{/jb_iconic_comment}

"Iznimno mi je drago što je natječaj Impresioniraj Rudolpha potaknuo toliki interes. Konkurencija recepata je bila velika i jako je bilo teško odabrati 5 finalista. Današnja odluka nije bila nimalo lagana, jer su se svi finalisti iznimno potrudili i jela su uistinu ukusna. Pobjedničko jelo je pobijedilo zbog odlične kombinacije okusa, sočnosti, kreativnosti autorice, ali zasigurno i puno ljubavi koju je uložila u svoje jelo."