5. Salon pjenušavih vina

Salon pjenušavih vina
Zagreb, Terasa Oleander hotela Esplanade
Petak, 11 Lipanj 2021
Napisao:  G.E.T. Julio Frangen
5. Salon pjenušavih vina

5. Salon pjenušavih vina  Zagreb održat će se 11. lipnja u hotelu Esplanade, od 15-21h,   u skladu s epidemiološkim mjerama na snazi.  

Osim središnjeg događaja 11.6.2021., organizatori pripremaju i druge pjenušave događaje u 2021. Tako će se 19.3.2021, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, održati dvije edukativne radionice: Pjenušavi Kvarner i Prirodno pjenušavo (Hrvatska & Slovenija). Ove će se godine nastaviti i vrlo posjećeni  Pjenušavi doručci u vinogradu diljem Hrvatske, profinjeni edukativno vinsko - umjetnički događaji na otvorenom, koji su već postali omiljeno odredište vinskih ljubitelja i  znalaca. Tijekom 2020. pjenušavi doručci održali su se na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu – u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i gradovima domaćinima, a ove godine planira se i Kvarnerski pjenušavi doručak. Podprojekti Pjenušave edukativne staze (od kleti do kleti, od vinograda do vinograda) i Pjenušave igre planirane su početkom ljeta.

Pjenušavi doručci u vinogradu 

5. Salon pjenušavih vina Zagreb, 11. lipanj 2021., ciljano je odabrao datum ususret ljetu – i predstojećoj turističkoj sezoni, kada će konzumiranje pjenušavih vina biti učestalije nego inače. Zagrebački salon pjenušavih vina jedini je vinski festival u Hrvatskoj koji stalnim (cjelogodišnjim) događanjima, promocijama i edukacijama pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina, te podiže vidljivost pjenušavim eno-gastro destinacijama - ljubitelji i profesionalci mogu na Salonu upoznati sve bogatiju pjenušavu ponudu vinske Hrvatske, ali i u vinogradima i podrumima saznati puno o prizvodnji pjenušaca. Salon promovira ponajprije hrvatska pjenušava vina, uz gostujuće izlagače iz Slovenije i neke hrvatske distributere;  upućuje publiku u sparivanje pjenušaca s hranom u svakodnevnim situacijama (Sparkling Table), a ne samo u posebnim prigodama.

Medijski partneri Salona su stručni horeca časopis Restaurant&Hotel, portali Foto Foodie i Savjetnik za putovanja s pripadajućim, vrlo posjećenim grupama i stranicama  na društvenoj mreži facebook (Savjetnik za putovanja, Savjetnik za hranu i vino, Vino i čokolada,  Champagne and  Sparkling wines lovers, Abeceda finih zalogaja). Partner 5. Salona pjenušavih vina Zagreb  je  HSK - Hrvatski sommelier klub, a partnerski festival je  WineRi – međunarodni eno-gastro festival.

Salon pjenušavih vina
Zagreb, Terasa Oleander hotela Esplanade
Petak, 11 Lipanj 2021