Online kazalište uživo: predstava "Ljubavna pisma Staljinu" 14.3.2021.

online, prijenos uživo / Zagreb, Kazalište Mala scena
Nedjelja, 14 Ožujak 2021
Napisao:  G.E.T.
Online kazalište uživo: predstava "Ljubavna pisma Staljinu" 14.3.2021.

Planet Art je pokrenuo potpuno inovativan kazališni projekt - On line kazalište uživo.

Riječ je o kazališim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane.

Predstave se prenose uživo s 4 kamere čime se kazališni doživljaj prilagođava novom mediju koji ih obogaćuje novom dinamikom u isto vrijeme zadržavajući kazališnu čaroliju.

On line kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji iz bilo kojeg razloga nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama, a voljeli bi to.

Tako u kazalište sada mogu virtualno otići svi bez obzira radi li se o nemogućnosti fizičkog odlaska uslijed mjera zbog korone ili zato jer živite daleko od Zagreba ili Hrvatske.

Predstave se izvode u realnom vremenu svake nedjelje u 20h, a raspored izvođenja možete pogledati na linku https://live.planet-art.hr, gdje možete i kupiti ulaznice za streaming po cijeni od 39 kn

Ako ste propustili predstavu, video na zahtjev je moguće kupiti unutar tjedan dana nakon izvedbe, a snimku možete pogledati unutar 48 sati (2 dana) od kupovine po cijeni od 49 kn.

Naravno, predstavama je moguće prisustvovati i fizički u skladu s mjerama Stožera u samoj kazališnoj dvorani, u Kazalištu Mala scena odakle se predstave prenose (link: https://www.planet-art.hr/raspored/).

On line kazalište uživo krenulo je s tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijim predstavama u Hrvatskoj u posljednjih dvadesetak godina. To su: Velika zvjerka, Tko je ovdje lud? i Ritina škola, a sad su tu i nove odlične predstave.

kazalište Planet art, predstava Ljubavna pisma staljinu

Predstava "Ljubavna pisma Staljinu "povijesna je fikcija, inspirirana crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina.

Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.

Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.

Igraju: Marko Torjanac i Franjo Dijak Režija: Saša Broz

 Kliknimo na Novo kazalište! https://live.planet-art.hr/