Srijeda, 10 Veljača 2016

Kruh na treću za zdravlje i sreću

(Reading time: 1 - 2 minutes)
Kruh na treću za zdravlje i sreću

Dvije sestre Anamaria i Zrinka Zajec ljubav prema kruhu i zdravim navikama pretočili su u K3 – kruh za zdravlje i sreću.

Predani smo svakodnevnom kreiranju i izradi pekarskih proizvoda od najkvalitetnijih namirnica uz puno ljubavi i pažnje. Posvećeni smo stvaranju dodane vrijednosti za naše klijente pripremajući kruh od samo tri osnovna sastojka: brašno, voda i sol. Želimo probuditi svijest ljudi o pravom domaćem kruhu, kruhu kakav su jeli naši stari.", kažu sestre Zajec.

PRIRODNI BESKVASNI KRUH NA BAZI KISELOG TIJESTA NAMIJENJEN I DOSTUPAN SVIMA.

Jednostavan okus i primamljiv izgled čine KRUH NA TREĆU temeljem zdrave prehrane. Dnevno spravljeni proizvodi izrađeni su ručno od potpuno prirodnih sastojaka, zbog čega ostaju svježi tijekom sljedećih nekoliko dana, a mnogi obožavatelji ovog kruha kažu da im je najukusniji nakon 48 sati. Sastojci kruha na treću su brašno, sol i voda te kiselo tijesto (prirodni kvasac). KISELO TIJESTO je najvjerojatnije prvo sredstvo koje se koristilo za dizanje tijesta i pripremanje kruha. Zapis o pravljenju kiselog tijesta potječe još iz staroga Egipta, nastao je oko 1500. godine prije Krista. Tijesto nastaje miješanjem pšenice, raži ili druge žitarice s vodom te spora divljeg kvasca koje se nalaze u zraku i brašnu. Fermentacijski proces nastajanja kiselog tijesta traje 5 do 10 dana.

Zašto je KRUH NA TREĆU bolji od običnog kruha (prema sestrama Zajec)laktobakterije u kiselom tijestu svojom aktivnošću razgrađuju bjelančevine poput glutena, zbog čega su rjeđe alergije na glutensadrži dobre probiotikenižeg je glikemijskog indeksaobogaćen je bjelančevinamasadrži minerale (željezo, cink, magnezij...)prirodno je bogate arome i okusa, traje od 4 – 6 dana

Njihova ponuda proizvoda trenutno uključuje: KRUH³ polubijeli, KRUH³ chilli&orasi, KRUH³  kukuruzni, KRUH³ rogač, KRUH³ mak, KRUH³ buča, KRUH³ raženi, KRUH³ čokolada&papar, KRUH³ čoko-lješnjak, KRUH³ čokolada&smokve

Ova mala manufaktura smatra da uistinu prirodan i kvalitetan kruh predstavlja osnovu pravile prehrane koja može sačuvati zdravlje i omogućiti dugotrajnu vitalnost.

Što nas sve na svijetu jedinstveno povezuje? Upravo kruh čija povijest predstavlja povijest civilizacije.