Petak, 19 Veljača 2016

Ćevapi u novom ruhu uz kreativne umake

(Reading time: 1 - 2 minutes)
Ćevapi u novom ruhu uz kreativne umake

Branko Ognjenović otkrio zanimljiv recept

Pripremite iznenađenje za vaše goste – „pohane ćevape“

Ćevapi su prva asocijacija kad se pomisli na druženje s prijateljima i zanimljive razgovore. Jedu se najčešće servirani uz lepinju, kajmak i luk, ali ovo omiljeno jelo možete pripremiti i kao fingerfood. Iznenadite svoje ukućane i goste i pripremite ćevape na jedan sasvim drugačiji način.

Riječ je o pohanim ćevapima koji će zasigurno pobuditi znatiželju i komentare svih prisutnih. Osim što su zanimljivog izgleda i primamljivog mirisa, također su specifičnog hrskavog okusa. Majstor kuhar Branko Ognjenović, za Volim meso portal otkrio je što je sve potrebno za pripremu „pohanih ćevapa“ uz kreativne umake.

Sastojci za 4 osobe:

  • 810 g PIK junećih ćevapčića
  • 4 jaja
  • 200 g oštrog brašna
  • 400 g krušnih mrvica
  • ulje za prženje

 

Priprema:

Na drvene štapiće nabodite ćevape, a potom ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Zatim dobro zagrijte ulje i u njega stavite panirane ćevape. Nakon što su ćevapi pečeni poslužite ih uz zanimljive umake koje je nakon pripreme potrebno ostaviti 15 minuta u hladnjaku te ih servirati hladne.

1. Urnebes umak

Sastojci: 100 g milerama, 50 g ajvara, 5 g vlasca, 5 g češnjaka, 5 g peršinovog lista, 2 g kajenskog papra, 3 g mljevene crvene paprike, 5 g luka, sol i šareni papar

Priprema: Sol, papar, kajenski papar, crvenu papriku i ajvar dodajte u mileram. Nakon toga dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, peršinov list i vlasac te sve dobro promiješajte.

2. Umak Tisuću otoka

Sastojci: 100 g majoneze, 50 g kečapa, 10 g kiselih krastavaca, 10 g kapara, 10 g kiselih lučica, 10 g ljubičastog luka, 10 g češnjaka, Tabasco umak, želji, sol i bijeli ocat po želji.

Priprema: Krastavce, kapare, lučice, luk i češnjak nasjeckajte na sitno i sve zajedno pomiješajte s majonezom te dodajte Tabasco umak, kečap, bijeli ocat i sol.

3. Umak Curry kečap

Sastojci: 200 g kečapa, 6 g curryja, 1 g kajenskog papra, sol po želji

Priprema: Kečap pomiješajte s curryjem te dodajte sol i kajenski papar po želji.

Zanimljiv video kako pripremiti pohane ćevapčiće:

{youtube}5MLX-ISWG0g{/youtube}