Piknik i druženje vikendom u proljeće ima onaj jedan poseban šarm toplijih dana kada sve oko nas buja i cvate, a sve podsjeća na odmor, zabavu i opuštanje uz drage ljude.
To je razdoblje posebnih gurmanskih užitaka uz druženje s prijateljima i obitelji na otvorenom, balkonima, terasama ili na zelenoj livadi.
Ali tajna svakog piknika, priznali ili ne, je ukusna hrana koju možemo brzo i jednostavno pripremiti, jedino na što svi trebamo paziti je njena kvaliteta.
Savršen odabir svakog veselog trenutka druženja ili proslave, zasigurno su hrenovke Poli, od kojih raste apetit čim se namiriše njihov blago dimljeni miris, a kvalitetno pileće meso i pažljivo odabrani začini čine ovu gurmansku poslasticu zvijezdom svakog piknika i roštiljade.
Ovoga puta donosimo vam nekoliko sjajnih recepata koje ćete odmah poželjeti isprobati, ali prije toga saznajte zašto će hrenovke Poli biti vaš prvi i jedini izbor.
Naime, svoje omiljene hrenovke Poli moći čete od sada konzumirati i uz dodatno zadovoljstvo, jer od siječnja 2021. Perutnina Ptuj-Pipo počinje lokalno proizvoditi hrenovke Poli, uz najviše i najzahtjevnije standarde u tvornici u Čakovcu, gdje se proizvodi i pileća posebna kobasica Poli za hrvatsko tržište.
Kao domaćem hrvatskom proizvođaču s više od 600 zaposlenih, Perutnini Ptuj-Pipo najvažniji su hrvatski potrošači, koji sve veći značaj pridaju lokalnoj proizvodnji i upotrebi lokalnih sastojaka u tom procesu.
Top 3 recepta za potpuni užitak proljetnih piknik okusa
Hrskavi Polidog
Sastojci
hrenovka Poli
pecivo za hot dog
nekoliko listova salate kristal
2 žlice majoneze
kečap
nacho sir
prženi luk
Priprema
1. Skuhajte ili pržite hrenovku Poli. Narežite salatu na kriške i pomiješajte je s majonezom.
2. Pecivo zagrijte, prerežite uzdužno i polovicu premažite pripremljenom salatom. Stavite Poli hrenovku i naizmjence dodajte kečap i sir u cik-cak uzorku . Posipajte prženim lukom i poslužite.
Polidog sa slaninom
Sastojci
hrenovka Poli
kriška mesnate slanine
pecivo za hot dog
zelena salata
rajčica
za preljev od majoneze
1 žlica majoneze
½ žlice kečapa
prstohvat češnjaka u prahu
nekoliko kapi limunovog soka
Priprema
1. Prvo pripremite preljev tako da pomiješate sve sastojke i ostavite 15 minuta da se okusi sjedine .
2. U međuvremenu kobasicu zamotajte u slaninu i pecite na roštilju sa svih strana. Uzdužno prerežite pecivo i zagrijte na roštilju. Dodajte narezanu salatu i krišku rajčice. Dodajte hrenovku Poli, prelijte preljevom od majoneze i poslužite.
Gurmanski Polidog
Sastojci
hrenovka Poli
pecivo za hot dog
majoneza
usitnjeni tvrdi sir (npr. cheddar)
svježi timijan
džem od luka
1 crveni luk
2 prstohvata smeđeg šećera
2 dl tamnog piva
Priprema
1. Prvo pripremite džem od luka. Ogulite luk i narežite ga na kriške. Posipajte luk u tavi šećerom i prelijte tamnim pivom . Prokuhajte, zatim smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri dok ne postane jako gusto i podsjeća na džem.
2. Skuhajte ili pržite hrenovku Poli. Uzdužno prerežite pecivo i zagrijte u pećnici ili na tavi.
Premažite ga sa džemom od luka i položite hrenovku. Prelijte majonezom, pospite isjeckanim tvrdim sirom, ukrasite svježim timijanom i poslužite.
Proljetni svježi Polidog
Sastojci
hrenovka Poli
pecivo za hot dog
zelena salata
celer
mladi luk
sir Gorgonzola
za preljev
1 žlica grčkog jogurta
1 žlica majoneze
prstohvat ljutog umaka
Priprema
1. Skuhajte ili pržite hrenovku Poli. Natrgajte salatu, narežite celer i mladi luk na tanke ploške. Pomiješajte sve sastojke za preljev.
2. Uzdužno prerežite pecivo, premažite salatom i prelijte preljevom. Umetnite hrenovku Poli i pospite kriškama celera, luka i isjeckanog sira. Ponovno polijte preljevom i poslužite.