Petak, 26 Veljača 2021

Piletina iz Međimurja u glavnoj ulozi: finije, zdravije, lokalnije

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Piletina iz Međimurja u glavnoj ulozi: finije, zdravije, lokalnije

Svatko živi u svom filmu, rekla bi većina ljudi ovog modernog doba, ali kada je o kuhinji riječ svima se vrti isti film u glavi čim pomislimo na fino pripremljeno domaće pile na tanjuru.

A kako bi pile bilo sočno, mekano, ukusno i najvažnije zdravo znamo svi da je izuzetno važno gdje je i kako uzgajano. Jer danas itekako vodimo računa o porijeklu hrane pa tako i omiljenoj piletini koju možemo pripremiti na bezbroj dobrih načina.

Domaći, lokalni uzgoj itekako je cijenjen stoga je važno znati prave informacije pri odabiru omiljene piletine.

Ono što će zanimati sve koji vole kuhati zdravo i ukusno je da na policama naših dućana možete pronaći Međimursko pile.

Zašto Međimursko pile ima glavnu ulogu u našoj kuhinji?

Pileće meso s najboljim nutritivnim vrijednostima dolazi sa sjevera Hrvatske, iz najmanje, ali prirodom jako bogate županije, lijepog nam Međimurja i tamo se uzgaja na tradicionalan način.

Međimursko pile je hrvatski brand koji podrazumijeva vrhunsku kvalitetu i najbolji mogući užitak u jelu, a od rujna 2020. godine Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec širi brand na asortiman proizvoda svježeg mesa.

Među piletinom, biram Međimursko

Stoga, bilo da se radi o brzinski spohanom pilećem fileu ili nedjeljnom ručku u kojeg je uloženo cijelo prijepodne ipak se radi o najčešće pripremljenoj omiljenoj piletini — namirnici s tisuću lica koja se može pripremiti na bezbroj načina.

Još ako je provjerenog i domaćeg porijekla, kao što je Međimursko pile, uvijek će biti odličan i zdrav obrok prepun hranjivih tvari i sjajan izvor dobrih nutritivnih vrijednosti..

Neka tjedni meni bude prava gozba na našoj trpezi

Da li su vam poznat ovi, skoro svakodnevni trenuci, u kuhinji?

Uljem poprskan štednjak, juha koja zakipi kad na tren napustimo kuhinju, kapljica umaka koja završi na podu baš kada nam se žuri — situacije su to koje svi poznajemo, bez obzira na godine ili talent za kuharske majstorije.

Upravo je zato za novu kampanju domaćeg proizvođača piletine Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec snimljen TV spot koji prikazuje baš te svakodnevne, svima dobro poznate situacije u kuhinji!

Zato vam donosimo izvrstan recept koji ćete brzo i jednostavno napraviti, a sjajan rezultat neće izostati:

Pečena pileća prsa s Mozzarellom, rajčicom i bosiljkom

Pečena pileća prsa s Mozzarellom, rajčicom i bosiljkom

Količina: za 2 osobe

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 150 g naribane Mozzarelle
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • origano
  • mljevena slatka paprika
  • sok od limuna
  • jaja
  • krušne mrvice
  • 100 g pasirane rajčice
  • 125 g mini Mozzarelle
  • 10 cherry rajčica
  • svježi bosiljak

Priprema recepta:

1.    Pileća prsa prepolovimo i oblikujemo džep koji ispunimo s naribanom Mozzarellom. Meso premažemo s malo maslinovog ulja i začinimo sa soli, paprom, origanom, paprikom i sokom od limuna.

2.    Meso paniramo u brašnu, umućenim jajima i krušnim mrvicama. Pohamo ga na vrućem ulju,otprilike 3 do 4 minute sa svake strane kako bi dobili zlatnu koricu.

3.    Dno vatrostalne posude prekrijemo s pasiranom rajčicom, na nju položimo pohano  meso. Dodamo mini Mozzarelle, oprane cherry rajčice, listiće bosiljka i prelijemo s maslinovim uljem. Pileća prsa ukrasimo s komadićima Mozzarelle i u pećnici pečemo na 180 °C otprilike 20 minuta.

Recept je podijelio s nama: Mihai Botan

Ukusno i kvalitetno jelo za svačije potrebe

Kao i u stvarnom životu, u glavnim ulogama nisu poznati chefovi, već obični ljudi različitih kulinarskih vještina. Bez obzira na to jesu li nespretni početnici ili već iskusni kuhari željni eksperimentiranja, u odabiru namirnica svi kreću od istih kriterija: treba biti lokalno, zdravo i fino.

Lokalni brand kao garancija domaćeg porijekla i kvalitete

Međimursko pile već je odavno brand, koji ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo. Stoga još jednom treba podvući da je piletina lokalnog uzgoja, a proizvodi izrađeni u Čakovcu. 

Pod brandom Međimursko pile krije se domaća proizvodnja, a ono što odlikuje domaće pile je žuta boja kože, umjerena masnoća, bogatstvo proteina te mala varijacija u težini. Garancija svježine je blizina proizvodnje, jer dolazi s farme u našoj zemlji.

Treba naglasiti i da je to strategija ove tvrtke čiji je cijeli proizvodni lanac, od hrane za piliće pa do finalnih proizvoda, smješten u Hrvatskoj i temelji se na integriranom sustavu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje hrane, od polja do stola, strogo kontrolirani.

„Domaći smo hrvatski proizvođač pa su nam naravno domaći, hrvatski potrošači najvažniji,“ naglasio je direktor kompanije, Dubravko Folnović.

Potrošači su prepoznali kvalitetu i sljedeći najrelevantnije trendove mesne industrije i potrebe potrošača u Perutnini Ptuj-Pipo odlučili smo pod zaštićenim brandom Međimursko pile ponuditi proizvode iz asortimana svježeg mesa.

Među piletinom, biram Međimursko!