Petak, 07 Travanj 2017

Kolač od mrkve / Žakline Troskot & Franck

Napisao:  G.E.T. Foto: Josip Regović /StoryGourmet
(Reading time: 1 minute)
Kolač od mrkve / Žakline Troskot & Franck

Sastojci:Dražen Posavčević, Doris Pinčić Rogoznica, Žakline TroskotDražen Posavčević, Doris Pinčić Rogoznica, Žakline Troskot

  • 8 jaja
  • 1 žlica vode
  • 200 g meda
  • 200 g brašna (integralnog)
  • 400 g mljevenih lješnjaka ili badema
  • 400 g naribane mrkve
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjak miksajte s 1 žlicom vode. Dodajte med, brašno, lješnjake, mrkvu, cimet i prašak za pecivo. Umutite bjelanjke u snijeg i lagano umutite u smjesu sa žumanjcima. Pripremite kalup promjera 28 cm i pecite na 200°C nekih 30-35 minuta.

Ako ste alergični na gluten, brašno možete zamijeniti sa 100 gr. naribane mrkve i 100 gr. lješnjaka, možete eventualno po potrebi dodati i 1 jaje više.

 

Poslužite uz uz svježe pripremljenu Jubilarnu Franck kavu.

Franck Jubilarna kava i kolači – gastronomska kombinacija iz snovaFranck Jubilarna kava i kolači – gastronomska kombinacija iz snova