Sastojci:
- 8 jaja
- 1 žlica vode
- 200 g meda
- 200 g brašna (integralnog)
- 400 g mljevenih lješnjaka ili badema
- 400 g naribane mrkve
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjak miksajte s 1 žlicom vode. Dodajte med, brašno, lješnjake, mrkvu, cimet i prašak za pecivo. Umutite bjelanjke u snijeg i lagano umutite u smjesu sa žumanjcima. Pripremite kalup promjera 28 cm i pecite na 200°C nekih 30-35 minuta.
Ako ste alergični na gluten, brašno možete zamijeniti sa 100 gr. naribane mrkve i 100 gr. lješnjaka, možete eventualno po potrebi dodati i 1 jaje više.
Poslužite uz uz svježe pripremljenu Jubilarnu Franck kavu.