Srijeda, 01 Listopad 2014

Održan prvi Panorama pizza kup

Napisala: 
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Održan prvi Panorama pizza kup

 

U subotu, 27. rujna 2014. u hotelu Panorama u Prelogu održao se prvi Panorama pizza kup u organizaciji DG - SPORT d.o.o. i G.E.T.- udruge za kulturu stola. Pokrovitelj događanja je Turistička zajednica Međimurske županije, a sponzori su Podravka, Premes, Bohnec, OPG Kišić, mesnica Kiš i austrijski Krainer.

Panorama pizza kup je natjecanje na kojem smo okupili 10 ponajboljih pizzeria Hrvatske, a glavni cilj manifestacije je edukacija o kvalitetnim namirnicama. Želimo poučiti ugostitelje, pizza-majstore i konzumente što su to dobre namirnice te da sve ono što se kupuje po kioscima nisu nužno pizze. Pizza nije „junk food“, pod uvjetom da se radi prema pravilima kulinarske struke.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije:

  1. Zadana tema: Capricciosa ("miješana") pizza
  2. Autorska pizza

Pizzeria u hotelu Panorama u kojem se natjecanje održava ima krušnu peć.  Pizzu je trebalo pripremiti, ispeći, narezati i poslati pred žiri koji je bio odvojen od natjecatelja. Kriteriji ocjenjivanja bili su: stupanj pečenja, kvaliteta tijesta i umaka, količina i okus namirnica te cjelokupan dojam.

Pizze je ocjenjivao žiri u sastavu: Loreena Meda, Rene Bakalović, Časlav Matijević, Domagoj Jakopović - Ribafish i Tomislava - Tommy. Nakon oba kruga natjecanja i zbrojenih ocjena, konačni poredak je slijedeći:

 

1. Dejan Plišo - Restoran O'Hara, Zagreb 

2. Davor Žagar - Pizzeria Pancho & Toro, Sesvete

3. Jere Rubelj - Pizzeria Luca's, Zagreb 

4. Dane Tahirović - Konoba-pizzeria Zora Bila, Split 

5. Mario Lovrek - Hotel Panorama, Prelog

6. Mario Kopejtko - Pizzeria Rošo, Ivanić Grad 

7. Zvonimir Igor Jurković - Restoran TiM, Zagreb 

7. Ivan Korent Hotel Panorama, Prelog

8. Ivica Ivanušec - Restoran Domenico, Varaždin

9. Tomislav Oršić - Pivnica Mejaši, Ludbreg

 

U isto vrijeme, oformljen je i žiri od prisutnih novinara. Prema njihovim ocjenama, prvo mjesto pripalo je Pizzeriji Luca's.

Nakon natjecateljskog djela, održao se Pizza show uz voditelja Davora Dretara Dreleta i nastup grupe Pastiri. To je bila prilika da gosti upoznaju pizzerie sudionike te po povoljnim cijenama probaju ove izvrsne pizze.

Kao zanimljivost, Zlatko Sedlanić Podravkin promotor kulinarstva pripremio je nekoliko pizza s Podravkinim proizvodima, među njima i pizze s tijestom od kukuruznog brašna, tijestom od heljdine kaše te desertnu pizzu s Linoladom i kremom od vanilije. Tom prilikom održao je iznimno korisnu prezentaciju.  Još jedna zanimljivost bila je pizza od konopljinog brašna koju je predstavio Nikola Planinić, suosnivač i direktor tvrtke CannaBio koja se bavi uzgojem i preradom industrijske konoplje. 

 

Na slijedećim linkovima pogledajte fotografije: