U zagrebačkom hotelu The Westin 24.ožujka je održan treći dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event. Ovo je bio 25. event u organizaciji Dantesa i njegovog tima Ricerca Mercato koje su organizirali u šest uzastopnih godina. Ovaj je bio po mnogočemu drugačiji i poseban, ali i iznimno dobro posjećen.
U velikoj dvorani gdje su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogli su se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga fina jela kao što su tanko rezani roast beef na rikoli s cherry rajčicama, štrukle s tartufima, razni sirevi, pršuti, dimljena pačja prsa, proizvodi os istarskog boškarina, raznih delicija Zagreba i Zagrebačke županije kao i gosti iz Like.
Partneri događaja su Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Maistra hotel WESTIN i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.
Otvorenje eventa bilo je s vrlo lijepim pozdravom malim zalogajčićima pripremljenim s tematikom Zagreba i Zagrebačke županije iz kuhinje kuhara hotela The Westin a nakon toga uzvanike su pozdravili studenti Aspire koji su također pripremili vrlo ukusne kanapee.
Nakon druženja s izlagačima uzvanici u bili pozvani u drugu dvoranu gdje su se održavale korisne radionice, dok su pauze bile i prilike za druženje, kušanje vina izlagača, raznih delicija OPG-ova i sklapanja mnogih poslova.
- Ugledni vinar Radoslav Bobanović predstavio nam je ekološko - vinski kraj Zadarskog zaleđa i njegovu izvrsnost.
- Vinska conossierka Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić uvele su nas u marketing tiskanih medija i ispričale koliko i što je sve bitno proizvođačima da bi se kvalitetno predstavili u njima.
- Poznata sommelierka i vinska dama Mira Šimić uvela je publiku, ruku pod ruku, u svijet vina istarske vinarije Prelac.
- F&B manager, David Hrkač ispričao nam je kako unaprijediti kvalitetu odjela hrane i pića.
- Sommelier Jure Andrijašević upoznao je publiku s putevima i stranputicama modernog gina.
- Koji su preduvjet za razvoj turizma te povećanja posjećenosti u ugostiteljstvu, predstavio nam je sommelier Mario Meštrović.
Nakon zatvaranja izlagačkog prostora, održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire Šemić, Maria Meštrovića, Marka Turkovića, Jure Andrijaševića, Luke Dančulovića, Marka Lučića kuhara PIK Vrbovec i odličnih domaćina kuhara izvrsnog hotela Westin.
Gosti su imali prilike kušati jela od istarskog boškarina, preko sashimija od dimljenih pačjih prsa, svježih tartufa, odležane hame i bifteka. Sva su jela pratila odlično uparena vina gostujućih vinara.