Utorak, 10 Studeni 2020

Vrijeme je za Mlado Međimurje!

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 minute)
Vrijeme je za Mlado Međimurje!

Deset međimurskih vinarija izbacilo je na tržište Mlado Međimurje, nova mlada vina iz berbe 2020.

Mlado Međimurje je mlado vino napravljeno od strane mladih vinara, to jest nove generacije već etabliranih međimurskih vinskih obitelji. Treću godinu za redom u prvoj polovici studenog, to jest, u doba oko Martinja na tržište izlazi vino zajedničkog naziva, napravljeno od strane mladih za mlade i sve one koji se tako osjećaju.

Mlado Međimurje karakterizira lagani okus, niski alkohol, intenzivni i privlačni miris, vitko tijelo i lepršava svježina, zbog čega idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede. Najbolje je kvalitete u periodu od tri mjeseca od puštanja na tržište, a vrhunac se očekuje oko Božićnih blagdana.

Vinarije zastupljene u projektu Mlado Međimurje su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Lovrec, Preiner i Štampar. Svaka od njih je proizvela vlastito mlado vino sličnih svojstava, lagano, svježe i zavodljivo.

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Roto svijet pića, Vrutak, Bornstein, Vivat fina vina i Magma, a mogu se naći i u brojnim restoranima i barovima. Informacije o prodajim mjestima su dostupne na facebook stranici Urbanovo.

Mlado Međimurje, osvježi svoju svakodnevicu!