Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020

Održan je prvi hrvatski pjenušavi doručak u vinogradu

Napisao/la:  Zlatne riječi PR Julio Frangen
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Održan je prvi hrvatski pjenušavi doručak u vinogradu

Održan je prvi Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu, prema ideji i u organizaciji Marije Vukelić (Salon pjenušavih vina Zagreb) i ekipe Vuglec brega.

»Ideja nije nova, »spavala« je u nekoj mapi u računalu«, rekla je Marija Vukelić,  »ali se upravo sada pokazao pravi trenutak za realizaciju, nakon pauze u organizaciji svih promotivnih događanja, uzrokovane pandemijom, a ususret novim izazovima načina prezentacije i prodaje vina ciljanim kupcima, nakon »popuštanja« mjera.«

Organizatori su okupili četiri velika zagorska vinara  Borisa Vugleca, Borisa Drenškog Bodrena, Hrvoja Petrača, Tomislava Bolfana, proizvođače pjenušaca i kupce, ljubitelje pjenušaca na neobaveznom, ugodnom druženjem uz mjehuriće, jagode, trešnje & zagorski doručak koji je pripremio Vuglec breg u suradnji s mljekarom Veronika i mesnicom Vugrinec uz potporu Župana i  TZ Krapinsko-zagorske županije.

Uz pjenušava vina, koja su se točila na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je bio  »En primeur zagorskih vina“ -  premijera jednog novog vina ili nove berbe (posebnog vina po izboru pojedine vinarije). U ovome dijelu programa domaćin Boris Vuglec predstavio je novi brend  “Zagorski bregi” -  cuvée tradicijskih zagorskih sorti (graševina, kraljevina, zel.silvanac, beline i idr), lagano i pitko svakodnevno vino te spomenuo zajedničku ideju, koju već dugo razrađuju - da se u  Zagorske Brege uključe svi zagorski vinari:

»Svatko bi imao svoju etiketu, ali pod zajedničkim imenom i s logom KZ županije«, naglasio je Vuglec  s nadom da će se ideja uskoro i realizirati. Tomislav Bolfan premijerno točio svoj macerirani Sivi pinot orange (2017), Petrač novu Karizmu (2017), a Bodren je ponudio nekoliko svojih slatkih predikatnih vina.

Oduševljeni gosti su bili, uz ljubitelje pjenušaca, i sommelieri, vinski novinari, predstavnici županije, prijatelji Salona pjenušavih vina i Vuglec brega te i sam župan Kolar, koji je u ugodnom razgovoru s vinarima prepoznao i neke nove  dobre ideje u kontekstu brendiranja vinske destinacije Zagorje.

Nakon doručka, neki su gosti ostali na ručku na Vuglec bregu ili se uputili u obližnje druge restorane i tako nastavili istraživati  Zagorje.  Sljedeći susret vinara i ljubitelja pjenušaca na Pjenušavom doručku, planiran je na Plešivici uz podršku TZ Zagrebačke županije.