Sortno viša razina kiseline i umjerena taničnost smješteni u mediteransku klimu dovoljan su preduvjet za proizvodnju skladnih, a opet bogatih i punih vina. Dodate li tome škrto tlo kakvog ne nedostaje na obroncima primoštenskog kraja i dobili ste sirovinu za ozbiljna, uravnotežena vina. Šibenski Vinoplod, unatoč masi vina o kojima se nema što puno za pisati i ne predstavljaju gotovo nikakav značaj u svijetu ozbiljnijih vina, ima jedan mali vrh proizvodnje koji zaslužuje osvrt i nudi nešto više od običnog ispijanja čaše vina uz bogati mesni čušpajz tijekom tjedna.
Jednolična i umjerena rubinska boja ne iskače iz čaše već smiruje pogled, tijelo i um. Svježe crveno voće poput višnje i prodorna, na trenutke dominantna, doza herbalne svježine potpisuju prve redove. S vremenom se dodatno otvara, guli se u slojevima mentolne svježine, lagane pikantnosti i čađave zadimljenosti. Gutljaj je od početka obilježen trajnom svježinom dok početna slasna višnja polako nestaje kroz gutljaj. Pri kraju se uglađeni tanini pretapaju u okuse spaljene zemlje nakon čega slijedi val topline kojem bi dobro došla određena nijansa voćne slasti. Izuzetno svježe i pretežno uravnoteženo dalmatinsko vino kojem nedostaje finalni dodir za uspon na stepenicu više.