Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323
Ponedjeljak, 29 Travanj 2019

MasterClass Iločkih podruma u Alhambri oduševio impozantnim graševinama i tramincima

Napisao/la:  Iločki podrumi PR Lošinj Hotels & Villas
(Reading time: 2 - 3 minutes)
MasterClass Iločkih podruma u Alhambri oduševio impozantnim graševinama i tramincima

U petak, 26. travnja 2019., održan je prvi ovosezonski MasterClass u Boutique hotelu Alhambra na Malom Lošinju, u kojem su Iločki podrumi predstavili svojih jedanaest veličanstvenih vina potvrđenih mnogobrojnim zlatnim, platinastim i šampionskim titulama.

Uvodnu riječ ispred Alhambre dobrodošlicu na samu destinaciju i na prvi ovosezonski MasterClass poželio je Kristijan Merkaš, glavni korporativni sommelier Jadranka hotela.

MasterClass Iločkih podruma u Alhambri

MasterClass koji je vodila Karmela Tancabel, član Uprave marketinga i izvoza Iločkih podruma, prvi dio radionice je posvetila graševinama, a drugi dio tramincima.

Od graševina se mogla kušati zanimljiva vertikala, od svježe elegantne berbe - Graševine kvalitetno vino 2018, Graševine vrhunsko vino 2017, koja svojim aromama zrele jabuke osvaja slatkastim završetkom na nepcu, preko Velike berbe 2011 (alc. 13,1%, rezidualni šećer 1,9 g/l, kiseline 5,4 g/l), Graševine Principovac 2013 do impozantnih arhivskih Graševina 2008 i 1983 godine, koje su više nego u izvrsnoj kondiciji, bogatih i zavodljivih tercijarnih aroma, koje nikoga od prisutnih nisu ostavili ravnodušnima.

Iločki podrumi Graševina 2008, arhivsko vino

U drugom dijelu MasterClassa naglasak se stavio na bogate, mirisne, potentne te u mirisu i okusu sjajne tramince. Prisutni su kušali Traminac vrhunski 2017, zatim poluslatki Traminac Principovac 2015, arhivski Traminac iz 1982 godine, Traminac izbornu berbu prosušenih bobica 2011 (alc. 13,4%, rezidualni šećer 143,3 g/l, kiseline 6,1 g/l) i arhivski Traminac ledenu berbu 2007 godine. Zaključak je da su vrhunska predikatna vina u svim kategorijama posebnost Iločkih podruma, što potvrđuje i platinum medalja na Decanteru 2016 godine za Traminac izbornu berbu prosušenih bobica 2011.

Iločki podrumi Traminac izborna berba prosušenih bobica 2011

Tijekom izlaganja svake selekcije istaknuto je kako su obje sorte velikog potencijala, pokazale svoje tipične karakteristike teroara. Iločki podrumi kao proizvođači ukupne proizvodnje od 4,5 do 5 mil. litara godišnje, izuzetnih položaja Principovac i Vukovo uz posebnu pažnju glavne enologinje Vere Zime i mladog tima enologa Ivane Raguž, Marka Marko i Antonele Knezović, omogućuju da novim tehnologijama dobiju oplemenjena vina, snažne reputacije i titula vinskih autoriteta, koja sve više privlače mnogobrojne istinske poznavatelje vrhunskih vina, kako na kontinentu tako i na našoj obali.

Nakon MasterClassa poslužena je večera u šest sljedova na kojoj su poslužene delicije u sljubljivanju s vinima Iločkih podruma, a koje su okusom i spojem udovoljile i najzahtjevnijim poznavateljima vrhunskih vina. Na jelovniku Alhambrinog tima tako su se našli maslac amuse bouche, hobotnica s Mozzarellom di Buffala, file kovača s bobom i špinatom, domaći ravioli punjeni s crnom slavonskom svinjom i gorgonzolom, pačja prsa s mlincima i brusnicama te liči desert s dvanaest različitih komponenti. 

File kovača s bobom i špinatomFile kovača s bobom i špinatomLiči desert s dvanaest različitih komponentiLiči desert s dvanaest različitih komponenti

Uz navedena jela, sklad okusa posebno su dočarali Traminac vrhunski 2017 (alc. 13,5%, rezidualni šećer <1 g/l, kiseline 5,2 g/l) te arhivski biser Rajnski rizling iz 2006 godine (alc.12,0%, rezidualni šećer 45,3 g/l, kiseline 6,3 g/l).

Nakon završetka gala večere, Karmela Tancabel se zahvalila svima na dolasku ispred tima Iločkih podruma te naglasila da Iločki podrumi upravo svojom više tisućljeća znanom tradicijom, kvalitetom vina i turističkom ponudom zauzimaju vodeće mjesto razvoja grada Iloka, a sveukupno tržište zaokružuju kao vodeća vinarija koja izvozi svoja vina u sedamnaest zemalja Svijeta.

Kristijan Merkaš, Darija Rotim, Juraj Mihaljević, Karmela Tancabel, Ivana Raguž, Željka Balja, Antonia GlavanKristijan Merkaš, Darija Rotim, Juraj Mihaljević, Karmela Tancabel, Ivana Raguž, Željka Balja, Antonia Glavan

Više informacija o Iločkim podrumima: www.ilocki-podrumi.hr

Više info o Grupi Jadranka: jadranka.hr