U vinariji Vina Belje na Banovom brdu u Baranji, obilježena je tradicionalna Vinceška, blagdan Sv. Vinka zaštitnika vinogradara. Kao i svake godine, Vinceška obilježava početak rezidbe u vinogradima odnosno početak nove vinogradarske godine. Prvu ovogodišnju rezidbu u vinogradima Belja predvodili su gospodin Davor Bošnjaković, direktor Belja d.d. i gospodin Krešimir Milorad, direktor Vina Belja. Uz želje da i ova godina bude što rodnija, trsove okićene Baranjskim kulenom i kobasicom blagoslovio je župnik Đula Andraši iz Kneževih Vinograda.
Davor Bošnjaković, direktor Belja ovom prigodom je istaknuo: „Iza nas je vrlo zahtjevno razdoblje u kojem smo pokazali da možemo i želimo nastaviti uspješnu poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj, a ispred nas su novi projekti. Od danas se Vina Belje dodatno približavaju svojim potrošačima i njihovim potrebama kroz personalizirane etikete i etikete s posvetom koje možete izabrati na našim vinima.“
Personalizirane vinske etikete apsolutna su novost na hrvatskom tržištu, a Vina Belje u ovaj projekt ulaze sa željom dodatne emotivne povezanosti vinskih ljubitelja i vina iz asortimana Belja. Personalizacija je moguća već za jednu bocu, a u ponudi su standardne butelje od 0.75L te magnum boce (1,5L) i jeroboam boce (3L). Prema najznačajnijim životnim događajima u kojima proslavljamo s vinom, kreirane su etikete za vjenčanja, rođendane i brojne druge posebne prigode.
Nakon ceremonije tradicionalnog posvećenja i čašćenja loze te rezidbe prvog trsa, započela je zabava - uz mlada vina vinarije Belje ponuđena je baranjska hrana - vinogradarski grah, domaća kobasica i slanina, langošice, krofne, gužvare..
Za grupu novinara tom je prilom organizran obilazak oba podruma vinarije, a potom i degustacija odabranih vina i proizvoda od crne slavonske svinje u kušaonici starog podruma Vina Belje.