Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023

Brošura s dušom - TZ grada Otočca predstavlja originalan promotivni materijal

Napisao:  G.E.T. TZ grada Otočca
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Brošura s dušom  - TZ grada Otočca predstavlja originalan promotivni materijal

 Brošura s dušom  - TZ grada Otočca Tiskana je nova promotivna brošura Turističke zajednice Grada Otočca. Njezina je ideja predstaviti Otočac i njegove ljepote riječima jednog mještanina, koji se na početku obraća čitatelju i uvodnim pismom, uz prstohvat emocija. 

  

Koncept same brošure vrlo je praktičan za snalaženje. Nakon uvodnog pisma, kojim domaćin pozdravlja čitatelje i predstavlja svoj kraj, slijedi praktična karta s istaknutim najvažnijim lokacijama. Vrlo je pregledna i jednostavna za snalaženje. Kratke rubrike kao što je ona "Jeste li znali" pridonose dinamičnosti, baš kao i cijeli tekst, koji je informativan i obogaćen atraktivnim fotografijama. Veliki naglasak stavljen je na vrijednost i bogatstvo tradicije, koju mještani Otočca s ponosom njeguju i čuvaju.

 Brošura s dušom  - TZ grada Otočca Rijeka Gacka obilježava ovaj kraj i svojom prepoznatljivošću i ljepotom privlači sve više posjetitelja, stoga je dio brošure posebno njoj posvećen. U tekstovima su nenametljivo dodani i lokalni izrazi, kao što su “medote” i “plav” kako bi se i na taj način čitateljima približile specifičnosti ovoga kraja.

Osim informativnog dijela, obrađene su i povijest i tradicija, rijeka Gacka, životinje koje se mogu vidjeti u ovom kraju i outdoor aktivnosti, koje se u u Otočcu sve više razvijaju i privlače pažnju turista. Budući da posjetitelje uz hranu vežu lijepe uspomene, a i važan je dio ponude neke destinacije, obrađen je i gastro segment, kao i cjelogodišnja događanja. Na kraju brošure nalaze se korisni savjeti vezani uz smještaj i atraktivna mjesta u okolici Otočca, koja vrijedi posjetiti. 

 Brošura s dušom  - TZ grada Otočca Brošura ima 36 stranica, a tiskana je na hrvatskom i engleskom jeziku. Praktičnog je formata (A5) kako bi se mogla spremiti u torbicu ili džep, a na web stranici  discover-otocac.com može se pronaći i elektronska verzija u hrvatskoj i engleskoj varijanti.

Kreativni koncept brošure potpisuje Hana Klain, agencija Klain PR, kao i suautorstvo tekstova uz direktoricu Viktoriju Rogić iz Turističke zajednice grada Otočca. 

Grafički dizajn brošure, kao i ilustracije u njoj napravila je Nikolina Holjak, Arsa design studio, a prijevod i lekturu Anamarija Francetić.

   

Prolistajte brošuru, uskočite u avanturu i doživite ljepotu Otočca.