Utorak, 02 Studeni 2021

U Zlatnu Slavoniju stiglo prestižno priznanje s Dana hrvatskog turizma

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 2 - 3 minutes)
U Zlatnu Slavoniju stiglo prestižno priznanje s Dana hrvatskog turizma

Da su Slavonci najbolji domaćini službeno je potvrđeno u Župi dubrovačkoj. To su znali i u TZ Požeško-slavonske županije kad su nominirali Igora Salaka, domaćina u vilama Montis Aurea za nagradu Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine

Igor Salak iz Požege djelatnik je godine u kategoriji pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu. Ova prestižna nagrada u Zlatnu Slavoniju stigla je iz Župe dubrovačke s upravo završenih Dana hrvatskog turizma, najvećeg skupa turističkih djelatnika.

Igor Salak domaćin je Tene, Maje, Sare i Rebecce, četiri luksuzne vile u Novom Zvečevu na Papuku na 447 m nadmorske visine. U okruženju prekrasnih zelenih pejzaža, brdovitih krajolika kakve mnogi ne očekuju u Slavoniji i planinarskih staza, stvorene su za odmor i potpuno opuštanje.

Zimski vrt, finska sauna, jacuzzi, grijani bazen, mini teretana, masažne fotelje, nogometno i odbojkaško igralište, bicikli, roštilj za profesionalce, mir i tišina, suživot s prirodom…, sve vas to očekuje u svakoj vili na Papuku na četrdesetak minuta vožnje od Požege. Obitelj Salak na raspolaganju je u svakom trenutku na nenametljiv način ovisno o željama i potrebama svakog gosta. A kako dobri slavonski običaji nalažu za dobrodošlicu će  vas dočekati vrhunski lokalni proizvodi poput sira, suhomesnatih specijaliteta, šljivovice, vina, sokova… Savršena polazišna točka za istraživanje prekrasne Zlatne Slavonije.

 foto Klaudio Pozniak

„Požeško-slavonska županija podržava ovakve turističke projekte i ponosni smo na obitelj Salak koja je na našem području pokrenula iznimno tražen turistički trend, odmor u ruralnim vilama. Kada je kvaliteta u pitanju kod njih nema kompromisa zbog toga su popunjeni gotovo čitavu godinu i jedna su od najtraženijih destinacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Ovakvi primjeri potiču razvoj odgovornog i održivog turizma u netaknutoj prirodi, koji je u fokusu našeg razvoja“, ističe Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije, poznate po vrhunskim graševinama, Parku prirode Papuk, lipicancima, kurijama, baroku, bećarcu i bogatoj kuhinji.

„Ova nagrada dodatni je poticaj, ali i obaveza da nastavimo s inovativnim pristupom i budemo još bolji i kvalitetniji, tim više što je dodjeljuje struka. Ovog priznanja ne bi bilo bez podrške obitelji koja je u ovaj zahtjevan, ali lijepi posao krenula sa srcem prije šest godina. I nema tog problema koji ne možete riješiti kada su vam poticaj zadovoljni i sretni gosti i kada uvijek možete računati na podršku TZ Požeško-slavonske županije kojoj se ovim putem zahvaljujem“, poručuje samozatajni Igor Salak koji promovira slavonsku gostoljubivost, prekrasnu prirodu i vrhunske lokalne proizvode na najbolji mogući način. Zbog toga u TZ Požeško-slavonske županije nisu dvojili ni trenutka kad su ga kandidirali za nagradu Čovjek – ključ uspjeha u turizmu u kategoriji pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu.