Nedjelja, 10 Travanj 2016

Biser mora 2016 - Dan 3

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Biser mora 2016  - Dan 3

Ostvarili cilj: 36-satno kuhanje na ovogodišnjem festivalu  “Biser mora 2016” donijelo je fantastične rezultate

U 20:00 je završilo –  po prvi puta na Biseru mora – po prvi puta u Supetru – 36-satno kuhanje!!!!

Jutro je započelo Japanskom kuhinjom s plavorepom jadranskom tunom u režiji japanskog chefa Amano Yuhei. Japanski master class su budno pratili kuhari, fotoaparati, gradonačelnica Supetra, gospođa Ivana Marković i Njegova Ekselencija Japanski Veleposlanik Keiji Ide za kojeg je pripremljen prijem u Vijećnici Grada Supetra.

Dio gostiju je uživao u programu: Biciklistička staza Sv. Roko koja je odvela od Supetra do Sutivana bonkuloviće u dobroj formi, a drugi dio je krenuo autobusom u pratnji odličnih domaćica iz TZG Supetra u smjeru Klesarske škole u Pučišćima, Uljari PZ Postira u kojoj se kušalo maslinovo ulje i etno selu Dol gdje se na menuu našla autohtona bračka torta Hrapačuša.

Na prezentacijskoj kuhinji uživalo se u mirisima i okusima nacionalnih kuhinja Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Grčke, a cooking show su pripremili Kotanyi i Primerba.

S nestrpljenjem se očekivalo proglašenje rezultata i objava finalista! I Ćubi je imako jaaaako puno posla, a koliko je tek koncentracije trebalo za sva za nas neuobičajena imena točno pročitati J

MEĐUNARODNI STRUČNI OCJENJIVAČKI ŽIRI je odlučio:

Najbolji po kategorijama:

-          Vege – NIKOLA MISHKOVSKI

-          Tjestenina – STIPE VUJEVIĆ

-          Rižoto - NIKOLA MISHKOVSKI

-          Piletina – ZORAN ANDONOV

-          Riba – MILICA ŠOŠKIĆ

-          Janjetina – BOBAN SIMONOVSKI

Finalisti 11. Bisera mora koji će se u nedjelju boriti za ukupnu pobjedu su:

  • NIKOLA MISHKOVSKI
  • STIPE VUJEVIĆ
  • GORAN STANIČIĆ
  • TONI BOBAN
  • ALEKSANDAR SIMJANOVSKI

Veliki finale večeri – večer Italije s Providencom i Mirellom Meić koja nas je rasplesala tako da smo rado nastavili zabavu u baru ROSO.

Vidimo se na finalu!!!