Ostvarili cilj: 36-satno kuhanje na ovogodišnjem festivalu “Biser mora 2016” donijelo je fantastične rezultate
U 20:00 je završilo – po prvi puta na Biseru mora – po prvi puta u Supetru – 36-satno kuhanje!!!!
Jutro je započelo Japanskom kuhinjom s plavorepom jadranskom tunom u režiji japanskog chefa Amano Yuhei. Japanski master class su budno pratili kuhari, fotoaparati, gradonačelnica Supetra, gospođa Ivana Marković i Njegova Ekselencija Japanski Veleposlanik Keiji Ide za kojeg je pripremljen prijem u Vijećnici Grada Supetra.
Dio gostiju je uživao u programu: Biciklistička staza Sv. Roko koja je odvela od Supetra do Sutivana bonkuloviće u dobroj formi, a drugi dio je krenuo autobusom u pratnji odličnih domaćica iz TZG Supetra u smjeru Klesarske škole u Pučišćima, Uljari PZ Postira u kojoj se kušalo maslinovo ulje i etno selu Dol gdje se na menuu našla autohtona bračka torta Hrapačuša.
Na prezentacijskoj kuhinji uživalo se u mirisima i okusima nacionalnih kuhinja Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Grčke, a cooking show su pripremili Kotanyi i Primerba.
S nestrpljenjem se očekivalo proglašenje rezultata i objava finalista! I Ćubi je imako jaaaako puno posla, a koliko je tek koncentracije trebalo za sva za nas neuobičajena imena točno pročitati J
MEĐUNARODNI STRUČNI OCJENJIVAČKI ŽIRI je odlučio:
Najbolji po kategorijama:
- Vege – NIKOLA MISHKOVSKI
- Tjestenina – STIPE VUJEVIĆ
- Rižoto - NIKOLA MISHKOVSKI
- Piletina – ZORAN ANDONOV
- Riba – MILICA ŠOŠKIĆ
- Janjetina – BOBAN SIMONOVSKI
Finalisti 11. Bisera mora koji će se u nedjelju boriti za ukupnu pobjedu su:
- NIKOLA MISHKOVSKI
- STIPE VUJEVIĆ
- GORAN STANIČIĆ
- TONI BOBAN
- ALEKSANDAR SIMJANOVSKI
Veliki finale večeri – večer Italije s Providencom i Mirellom Meić koja nas je rasplesala tako da smo rado nastavili zabavu u baru ROSO.
Vidimo se na finalu!!!