Mesnim delicijama s potpisom najboljih chefova prikupljeno 10.000 kn za djecu s urođenom srčanom manom
U zajedničkoj, već tradicionalnoj akciji udruge „Renato – kuhari bez granica“ Branka Ognjenovića i PIK Vrbovca koja se, u sklopu 10. Međunarodnog festivala vina VINOcom ovaj vikend održala u Hotelu Esplanade, prikupljeno je 10.000 kn za preventivne ultrazvučne preglede srca djece, a ostala sredstva bit će namijenjena školovanju mladih kuhara.
Ova, već u javnosti prepoznata humanitarna akcija, okupila je brojne renomirane hrvatske kuhare i kuhare regije, ali i one čijeg se lika i djela rado sjećamo poput Steve Karapandže koji je ovom prilikom svojim kulinarskim savjetima i srcem podržao akciju.
Tijekom trajanja festivala chefovi su s PIK-ovim delicijama pripremali ukusna jela s potpisom te ih po promotivnim cijenama prodavali posjetiteljima festivala. Posebnu pozornost prisutnih privukao je subotnji kulinarski dvoboj na kojem su snage odmjerili chefovi Marko Lučić iz PIK Vrbovca i chef Dario Lide protiv World Masterchefa Branka Ognjenovića i World Masterchefa Uroša Uroševića. Prikupljanju donacija svakako je pridonijelo voditeljsko iskustvo Frane Ridjana koji je svojim dosjetkama privukao brojne posjetitelje.
Udrugu „Renato – kuhari bez granica“ osnovao je akademik kulinarstva chef Branko Ognjenović s ciljem edukacije roditelja o važnosti brige o zdravlju srca već od najranije dječje dobi. Chef Ognjenović ovom se prilikom zahvalio na izvrsnom odazivu posjetitelja te iznad svega kolega kuhara koji su prepoznali ovu hvale vrijednu akciju, ali i na podršci glavnog sponzora PIK Vrbovca, s kojim surađuje već dugi niz godina.
Veliko srce organizatora ove akcije i svih onih koji su se svojim prilozima odlučili uključiti, i ove će godine, baš kao i prošle, pomoći mnogim malim srcima da kucaju zdravo i kada odrastu.