Srijeda, 12 Studeni 2014

Zimnica - sačuvani vitamini usred zime

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zimnica -  sačuvani vitamini usred zime

EKOZONA kiseli krastavci, kiseli kupus te cikla pravo su rješenje za sve koji ne stignu pripremiti vlastitu zimnicu.

Nakon jeseni koja obiluje najboljim plodovima koje nam priroda može ponuditi dolazi duga i hladna zima u kojoj priroda pomalo tone u san. Povrće koje se tijekom zimskih mjeseci može pronaći na tržištu često zbog transporta iz dalekih toplih krajeva, izgubi na svojoj kvaliteti, a i znatno je skuplje van sezone. Upravo zato EKOZONA, prva hrvatska certificirana ekološka robna marka podsjeća na svoju liniju ukiseljenog organskog povrća koje ne sadrži umjetne boje, kemijske aditive, pesticide ni konzervanse. S druge strane ukiseljeno povrće dobar je izvor kiseljenjem sačuvanih vitamina, minerala i vlakana, čija se nutritivna vrijednost kod određenih namirnica postupkom kiseljenja čak i povećava, kao što je npr. kiseli kupus. Stoga, ako niste stigli napraviti svoju vlastitu zimnicu, izaberite ukiseljeno povrće iz asortimana EKOZONE, prirodno, ekološko i bez konzervansa, 

Nutricionistica Jasmina Vrbanec istaknula je sljedeće: Zima je doba godine koje pred naš organizam stavlja brojne izazove, naročito u vidu sezone prehlada i gripe. Imunitetu na kušnji prijeko je potreban vitamin C, kojim EKOZONA ukiseljeno povrće obiluje, kao i važnim mineralima poput kalcija, željeza i magnezija.

EKOZONA ukiseljeno povrće je organski uzgojeno, ukiseljeno EKOZONA organskim octom koji jamči očuvanje punine okusa, kao i vrijednih vitamina, minerala i vlakana po najvišim ekološkim standardima te ono najvažnije, ne sadrži konzervanse koji osim što su štetni po zdravlje, smanjuju nutritivne vrijednosti ukiseljenog povrća. Osim toga, EKOZONA zimnica dobra je nadopuna tradicionalnim zimskim jelima.

CIKLA KISELA REZANA  - Kuhana je u ekološkom octu te ju zbog hranjive vrijednosti i bogatstva minerala treba što više jesti, samu ili u kombinaciji s drugim povrćem.

KISELI KUPUS -  EKOZONA kiseli kupus omiljena je salata dostupna potrošačima cijele godine. Nastaje kao rezultat prirodne fermentacije, uslijed djelovanja bakterija sadržanih u kupusu te soli. Fermentacija proizvodi mliječnu kiselinu koja je glavni uzročnik karakterističnog mirisa i arome kiselog kupusa. Kiseli kupus cijenjen je kao salata upravo zbog svoje sočnosti te prijatnog osvježavajućeg okusa. Kiselo zelje tradicionalni je element zimske prehrane, a služi kao izvor enzima i vitamina naročito važnih u obrani od gripe i prehlade.  

KISELI KRASTAVCI  - Proizvedeni su od probranih sorti organski uzgojenih krastavaca prema tradicionalnoj recepturi, a odlikuju se ugodnim okusom, specifičnom aromom i hrskavom teksturom. 

Ekološki začini te ekološki ocat sastavni su dijelovi EKOZONINE linije ukiseljenog organskog povrća koja zaokružuje okuse i daje specifičnu prepoznatljivost karakterističnu za tradicionalne zimnice, kao i blagotvorno djelovanje na naše zdravlje. EKOZONA proizvodi sinonim su kvalitete, poštovanja, tradicije i brige za  zdraviju ponudu potrošačima.