U zagrebačkom restoranu Lateral Kutjevo je najavilo proljetnu i ljetnu sezonu s laganim, svježim i aromatičnim vinima. Nakon pjenušca Maximo Brut za dobrodošlicu, redom su predstavljeni Rose Kutjevo, poznate i nagrađene Graševine, Vrhunska, De Gotho i Turković te Pinot crni. Za nezaboravan gastronomski doživljaj uz Kutjevo je bila zaslužna i vlasnica renomiranog restorana Lateral Ana Lisak i njezin catering tim koji su posebno za ovu priliku sa 7 sljedova jela uspjeli sljubiti odabrana vrhunska vina iz Kutjevačkog podruma.
Vino su nam ovom prilikom predstavili enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin i sommelier Dragan Humski.
Predstavljanje vina odabranim gostima i predstavnicima medija započeo je sommelier Dragan Humski riječima: „Dolazi nam ljetno vrijeme, koje traži svježija, lakša, lepršavija vina, koja imaju ljetnu zavodljivost, mirise i okuse, da nisu preskupa i slažu se sa jelima“. Tim riječima želio je istaknuti da je unatoč obilnim kišama u teškoj i zahtjevnoj 2014. godini za sve vinogradare, Kutjevo ipak uspjelo dobiti vina koja su ove godine pokorila svjetsku vinsku scenu osvajajući brojne prestižne nagrade na Decanteru, Concours Mondialu i dr.
Enolog Ivan Marinclin je objasnio kako je 2014. godina bila godina najboljih položaja, a sorta Graševina je u prošlogodišnjoj berbi dala najbolje rezultate te tako obranila 3 najjača Kutjevo branda: Vrhunsku Graševinu Kutjevo, Graševinu Turković i De Gotho Graševinu.
Među posljednjim vinima nove berbe Kutjeva poslužen je Pinot crni koji je svojim delikatnim i skladnim okusom zaokružio večeru prije samog deserta.
Raskošnu večeru upotpunila je svojim glazbenim nastupom i saksofonistica Lana Škrgatić koja je uz kreativne delicije cateringa Lisak i vrhunska vina Kutjevačkog podruma svojim izvedbama oduševila sve prisutne.