Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021

Franck zadovoljio stroge kriterije IFS Food standarda v7 za sigurnost i kvalitetu proizvoda

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Franck zadovoljio stroge kriterije IFS Food standarda v7 za sigurnost i kvalitetu proizvoda

Franck je među prvima u Hrvatskoj s visokom razinom usklađenosti prošao procjenu prema  zahtjevima standarda International Featured Standard Food v7

Franck je početkom lipnja među prvima u Hrvatskoj prošao procjenu usklađenosti sa zahtjevima standarda International Featured Standard Food (IFS) Food v7 te obnovio certifikat nakon što je zadovoljio iznimno zahtjevne standarde sigurnosti i kvalitete proizvoda. Rezultatom procjene od čak 98,67% Franck je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene zahtjeve te postrožene kriterije ocjenjivanja.

Riječ je o međunarodno prihvaćenoj potvrdi usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme te u trgovačkom sektoru predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. Ovaj standard ujedno je i potvrda Franckovih ulaganja u osuvremenjivanje proizvodnih pogona te postizanje kvalitetnijih i boljih sustava kontrole kvalitete.

„Ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji dokazali smo usklađenost s novim zakonodavnim okvirom na nivou EU. To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih nesukladnosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom, a čime dodatno jačamo povjerenje u kvalitetu i sigurnost naših proizvoda“, rekla je Zdenka Milinović Bujan, direktorica upravljanja sustavima sigurnosti i kvalitete hrane u Francku.

Kompanija kontinuirano ulaže u vlastite procese proizvodnje kojima osigurava ispunjenje najstrožih kriterija za visokokvalitetan i zdravstveno ispravan proizvod. Franckov strateški pristup upravljanju sustavima kvalitete potvrđuju i certifikati poput Rainforest Alliance certifikata koji je sinonim za ekološku, ekonomsku i socijalnu održivost, te Kosher i Halal certifikata i oznake „Hrvatska kvaliteta“ koju nose mnogi Franckovi proizvodi. Kompanija u narednom razdoblju planira daljnja ulaganja u sustave sigurnosti i kvalitete hrane u svojim proizvodnim pogonima u Zagrebu i na ostalim tržištima uključujući ISO 22000:2018, kao i certifikate prema normi ISO 14001:2015 za sustav upravljanja okolišem uz postojeći ISO 50001 sustav energetske učinkovitosti.