Ponedjeljak, 12 Srpanj 2021

Program 8. Star Film Festa

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Program 8. Star Film Festa

Zvjezdana posada zvana Star Film Fest se sve više i više bliži svom odredištu, a kada konačno sleti, očekuje vas zvjezdani sadržaj ovogodišnjeg izdanja festa!

Osmi po redu Star Film Fest, u organizaciji Kino Kluba Sisak, će vas ove godine pregrštom sadržaja zabljesnuti u svom najsjajnijem izdanju. Za vas su uz filmske projekcije pripremili radionice, koncerte, izložbe i rasprave, a na vama je samo da rezervirate datume - 26., 27., i 28. kolovoza.

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, očekuju vas tri zvjezdana dana u režiji vrijedne ekipe Star Film Festa tijekom kojih će sletjeti na dvije lokacije - Kazalište 21 i Centar kreativne industrije Sisak.

Za vaše uši su pripremili druženja uz filmsku glazbu Lordana Badnjaka, ali i koncerte odličnih bendova kao što su Lika Kolorado, Cura & Dečko i Gungula. Gradski Muzej Sisak održati će izložbu Filmski plakati, otvoriti će i izložbu QR kodova, a radionica Liquid light show će još jače obasjati zvjezdanu prašinu sisačkog neba.

Od radionica će se održati radionica filmske dramaturgije pod vodstvom Patrika Gregureca. Radionici filmske kritike se pridružuje Iva Rosandić, radionicu i projekt CinEd predstavit će Bacača Sjenki, a pozvani ste pridružiti se i Okruglom stolu medijske pismenosti.

Za odmor i opuštanje su pripremili već tradicionalni acoustic jam session tako da vas glasno pozivaju da dođete sa svojim instrumentima. Sve to isprepliće se s ovogodišnjim projekcijama natjecateljskog programa.

Natjecateljski dio Star Film Festa ugostio je 39 filmova iz cijelog svijeta od ukupno 526 pristiglih prijava. Ovogodišnje stručne selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović ovogodišnje projekcije opisuju zvjezdanima i čarobnima - “Ima malo suza, puno smijeha i ljubavi.”

PROGRAM 8. STAR FILM FESTA

Kategorije u kojima će se filmaši natjecati su igrani, animirani, eksperimentalni, dokumentarni i industrijski film, a  nagradu ćete moći dodijeliti i vi. Pobjednika, uz žiri, bira i publika bez koje ovaj kino doživljaj ne bi ni imao smisla. Projekcije će se moći pratiti na festivalskoj lokaciji, ali i online, gdje će filmovi i mogućnost glasanja biti dostupni do kraja zadnje projekcije.

Osim navedenih, natjecatelji se bore i za nagradu najboljeg regionalnog filma, najbolje montaže i najbolje fotografije/kamere.

Za sve dodatne informacije i program festivala posjetite službene stranice Star Film Festa, njihove Instagrami Facebook profile te ih slobodno kontaktirajte.

Pridružite se na osmom Star Film Festu i dignite zvjezdanu filmsku prašinu!