Petak, 14 Svibanj 2021

Izopačena igra seksi mandolinistice u Istri

Napisao:  G.E.T. Sanja Lydia Kulušić
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Izopačena igra seksi mandolinistice u Istri

Mandolinistica Sanja Vrančić snimila je instrumentalnu obradu pjesme „Wicked Game“ Chrisa Isaaka. Spot donosi snažan kontrast ranjive intime glazbenice i surove prirode istarskog rta Kamenjaka.

Sanja Vrančić, jedna od najcjenjenijih mandolinistica u ovom dijelu Europe, za potrebe snimanja novog spota razgolitila se metaforički i doslovno. Spot za instrumentalnu obradu na mandolini pjesme „Wicked Game“ Chrisa Isaaka snimila je na istarskom rtu Kamenjak.

„Ovu sam pjesmu zavoljela jer pjeva o strasti, puna je prikrivene erotike. Chris Isaak, autor, pisao je o ženi koju je u jednoj fazi života opsesivno volio. Uspio mi je prenijeti svoju emociju. Ispreplele su nam se niti na neki neobjašnjiv način“, kazala je Sanja Vrančić te dodala: „Pjesma govori o žudnji, o snazi strasti koja obuzme čovjeka i oduzme mu moć racionalnog razmišljanja. Strast kao prirodni opijum meni je neiscrpan izvor inspiracije.“

Otkrila je i kako je upravo s ovom pjesmom započela stvaranje samostalnog albuma, no javnosti ju je predstavila tek treću u nizu. Prethodni spot snimala je u Nacionalnom parku Kornati, a najnoviji u području zaštićene prirode Kamenjak.

Sanja Vrančić

„Obje lokacije dojmile su me se kao divljine netaknute ljepote, neukrotivog i prkosnog karaktera.  Prepoznajem i kod sebe neke od tih osobina. Snaga vjetra i sunca koja je rastjeravala sive oblake, savršeno se stopila uz jurnjavu terenca po putovima surovog Kamenjaka”, rekla je instrumentalistica koju nazivaju i The Mandolin Woman.

Budući da je sama stvarala scenarij za spot, osjetila je potrebu dati kontrast kadrovima surove prirode. Zato se ogolila prikazujući svoju nježnu i ranjivu stranu, upravo onu koja stradava u situacijama kakva je opjevana pjesmom „Wicked Game“. Pritom je priznala da se i sama našla u tome što Isaak naziva izopačenom igrom.

„Nema jače sile od magnetske privlačnosti. Ona, koliko je ugoda, često je i sinonim za bol. Događa se kad strast poveže dvije pogrešne osobe”, komentirala je Sanja Vrančić te otkrila da ne zna dati savjet kako razumom obuzdati osjećaje jer i sama dopušta da je vode emocije.

Pjesmu „Wicked Game“ te prateći spot radila je s ekipom s kojom stvara cijeli album.

Aranžman pjesme uz Sanju Vrančić potpisuje Nikola Radivojević, a produkciju spota Tomislav Dugandžić.

Pjesma:
SANJA VRANCIC: "Wicked Game" Instrumental Mandolin Cover
Autor: Chris Isaak
Aranžman: Sanja Vrančić, Nikola Radivojević
Mix: Nikola Radivojević
Produkcija: Nikola Radivojević, Sanja Vrančić
Audio master: Igor Pauk
Studio: Analog Mind Studio (Beograd, Srbija)
Gitara i klavijature: Nikola Radivojević
Bas gitara: Nino Krznar
Bubnjevi: Sebastijan Kerekeš

Spot:
Video produkcija: Tomislav Dugandžić
Scenarij: Sanja Vrančić
Visažistica: Katarina Jukić ex Maglov
Fotografije: Sanja Lydia Kulušić