Petak, 17 Veljača 2017

Mirror glaze - glazura koja lijepo izgleda i finog je okusa

Napisao:  G.E.T. Foto: Rene Karaman
(Reading time: 1 minute)
Mirror glaze - glazura koja lijepo izgleda i finog je okusa

Prekrasna glazura Mirror glaze finog je okusa.Prekrasna glazura Mirror glaze finog je okusa.Glazura Mirror glaze na kremastim tortama i desertima finog je okusa i ne ispušta šećer. Prekrasne kolače i torte s ovom staklenom glazurom možete napraviti od kondenziranog mlijeka. Više o tome čitajte ovdje, a recept se nalazi u nastavku:

Sastojci:

  • 6 žličica želatine (oko 25 do 30 g) umiješati u 180 ml vode
  • 300 g glukoznog sirupa
  • 300 g šećera
  • 150 ml vode
  • 300 g bijele ili tamne čokolade
  • 200 g Conde – zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema:

Glukozni sirup, šećer i vodu ukuhati do 103 stupnjeva Celzijusa, a zatim u tu smjesu dodati želatinu da se rastopi.

Prekrasna glazura Mirror glaze finog je okusa.Prekrasna glazura Mirror glaze finog je okusa.Preliti preko čokolade i kondenziranog mlijeka te sve umiješati u jednoličnu smjesu.

Dodati boje po želji, lagano miksati štapnim mikserom, uz što manje zraka.

Procijediti kako bi smjesa ostala gusta bez mjehurića.

Prelijevati smjesom temperature oko 32 stupnja Celzijusa.

Neiskorištenu smjesu možete zagrijati i koristiti ponovno.