ovdje, a recept se nalazi u nastavku:
Glazura Mirror glaze na kremastim tortama i desertima finog je okusa i ne ispušta šećer. Prekrasne kolače i torte s ovom staklenom glazurom možete napraviti od kondenziranog mlijeka. Više o tome čitajteSastojci:
- 6 žličica želatine (oko 25 do 30 g) umiješati u 180 ml vode
- 300 g glukoznog sirupa
- 300 g šećera
- 150 ml vode
- 300 g bijele ili tamne čokolade
- 200 g Conde – zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema:
Glukozni sirup, šećer i vodu ukuhati do 103 stupnjeva Celzijusa, a zatim u tu smjesu dodati želatinu da se rastopi.
Preliti preko čokolade i kondenziranog mlijeka te sve umiješati u jednoličnu smjesu.
Dodati boje po želji, lagano miksati štapnim mikserom, uz što manje zraka.
Procijediti kako bi smjesa ostala gusta bez mjehurića.
Prelijevati smjesom temperature oko 32 stupnja Celzijusa.
Neiskorištenu smjesu možete zagrijati i koristiti ponovno.