Bruschette marinara s Leccione uljem - jelo kreirano za 5. poglavlje Premium priče
Sastojci: (za 4 osobe)
- 4 velike šnite domaćeg kruha
- 0,600 kg rajčice
- 0,200 kg mozzarelle
- 1 stručak bosiljka
- 0, 20 l Salvela Leccione maslinovog ulja
- 16 fileta usoljenih inćuna
- Sol, papar
Priprema:
Svježe rajčice ofuriti u kipućoj vodi, oguliti i narezati na kockice.
Posoliti, dodati papar, narezani svježi bosiljak, ribanu mozzarellu i maslinovo ulje.
Sadržaj izmiješati i ostaviti u cjediljku da se odvoji višak tekućine.
Slagati na šnite prepečenog kruha uz dodatak fileta slanih inćuna na vrh i zapeći u pećnici zagrijanoj na 180 C° cca 5 minuta.
Narezati i složiti na podlogu od rukole.