Nedjelja, 28 Studeni 2021

Čudesna šuma od 250 borova, 5 foto pointova i jedna humanitarna priča čekaju vas na Adventu na Gradecu

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Čudesna šuma od 250 borova, 5 foto pointova i jedna humanitarna priča čekaju vas na Adventu na Gradecu

Paljenjem lampica na najljepšoj adventskoj lokaciji, onoj na platou Gradec, adventska zagrebačka čarolija i službeno je započela!

Nakon što su gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld službeno otvorili Advent na Gradecu, dobra zabava iznad grada mogla je početi! Dobro poznato mjesto na Gornjem gradu ovih blagdana pretvorilo se u čudesnu šumu od 250 osvijetljenih borova. Svake godine najinstagramičniji Advent na Gradecu privlači sve više ljudi, a samom otvorenju pridružio se i velik broj poznatih: Anita Dujić, Nevena Rendeli, Daniel Bilić, Lea Mijatović, Ana Maras Harmander, Katarina Madirazza, Tihana Harapin Zalepugin i drugi.

Ipak, nije samo paljenje lampica privuklo poznata lica već je jedna puno veća, humana priča iza toga. Glavni cilj ovogodišnjeg Adventa na Gradecu jest stvoriti nezaBORavni Božić za 31 obitelj slabijeg imovinskog stanja. Oni će, kao članovi udruge Mali zmaj, na sam Badnjak dobiti okićene jelke, baš one koje su prvo ukrasili poznati gosti i influenceri, a koje će narednih 27 dana moći dekorirati i svi ostali posjetitelji adventa. Kuglice, mašnice, orašare, pahuljice ili ukrase iz kućne radinosti svatko može ponijeti od kuće i doći do zone s u kojoj se nalaze neokićeni borovi i tako, iz dana u dan, stvarati najljepša drvca. Također, oni koji nisu ponijeli dekoraciju za borove, na adventskoj kućici moći će ih kupiti po simboličnoj cijeni, a sav skupljeni prihod od prodaje donirat će se udruzi koja radi na poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece te obitelji.

 Advent na gradecu

Uz ovaj lijep društveno odgovorni i humanitarni projekt, dobro poznata gornjogradska adventska lokacija nudi jako puno sadržaja i razloga za posjet. Prošećite “ulicama” među 250 borova i otkrijte čak 5 foto zoni koje su već prvog dana osvojile društvene mreže. Među čak 4000 kuglica i predivnih ukrasa, prava blagdanska atmosfera zavladala je ovim gornjogradskim događajem koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj domaćih i stranih gostiju. S najljepšim pogledom na grad i predivno uređenim pozicijama, Advent na Gradecu i ove godine opravdat će svoju titulu najljepšeg mjesta za stvaranje najboljih blagdanskih fotografija i uspomena. Idilično uređen atrij Galerije Klovićevi dvori također će ponuditi ponešto za svakoga. Osim prekrasnog mjesta za druženje s prijateljima, provod s obitelji ili romantični izlazak, ova će oaza bit okrijepa za gladne i žedne. Gurmani će moći uživati u adventskim klasicima, a svi ljubitelji tradicionalnog kuhanog vina doći će na svoje, jer kućica u atriju želi podsjetiti na one dobre stare okuse koji vraćaju u djetinjstvo.

Na platou Gradec blagdanska euforija je počela, a kad se tome dodaju odlični zimski specijaliteti, najbolje fotografije za Instagram i dobra djela, dobili ste Advent baš po svačijem ukusu.