Utorak, 10 Svibanj 2016

Raj za gurmane i romantičare

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Raj za gurmane i romantičare

Uz individualne tretmane i terapije bazirane na ljekovitoj moći mineralne i termalne vode, Hoteli Rogaška & ROI Spa, smješteni u pitoresknom slovenskom mjestu Rogaška Slatina, pružit će vam odmor i gourmet doživljaj kakav zaslužujete

Ovoga proljeća za romantični bijeg u dvoje uz vrhunski gurmanski doživljaj odaberite Hotele Rogaška & ROI Spa. Udaljeni samo sat vremena vožnje od glavnog hrvatskog grada, Grand Hotel Sava**** superior i Hotel Zagreb**** savršena su mjesta za bijeg od gradske vreve i opuštanje u wellness tretmanima i programima temeljenima na mineralnoj i termalnoj vodi s najviše magnezija na svijetu.

Istinski gurmani neće propustiti à lacarte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice.

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.

Hobotnica s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama

Sastojci:

100 gr hobotnice

40 gr rajčica

Sol, papar

Bijeli balsamico

5 gr timijana

5 gr ružmarina

5 grmrvica

5 gr vlasca

5 gr peršina

30 gr tosta

20 gr maslaca

30 gr maslinovog ulja

20 gr potočarke

Priprema:

Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati. Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice veličine dva milimetra, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balsamico. U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršinte smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac. Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice. Dobar tek!