Uz individualne tretmane i terapije bazirane na ljekovitoj moći mineralne i termalne vode, Hoteli Rogaška & ROI Spa, smješteni u pitoresknom slovenskom mjestu Rogaška Slatina, pružit će vam odmor i gourmet doživljaj kakav zaslužujete
Ovoga proljeća za romantični bijeg u dvoje uz vrhunski gurmanski doživljaj odaberite Hotele Rogaška & ROI Spa. Udaljeni samo sat vremena vožnje od glavnog hrvatskog grada, Grand Hotel Sava**** superior i Hotel Zagreb**** savršena su mjesta za bijeg od gradske vreve i opuštanje u wellness tretmanima i programima temeljenima na mineralnoj i termalnoj vodi s najviše magnezija na svijetu.
Istinski gurmani neće propustiti à lacarte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice.
Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.
Hobotnica s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama
Sastojci:
100 gr hobotnice
40 gr rajčica
Sol, papar
Bijeli balsamico
5 gr timijana
5 gr ružmarina
5 grmrvica
5 gr vlasca
5 gr peršina
30 gr tosta
20 gr maslaca
30 gr maslinovog ulja
20 gr potočarke
Priprema:
Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati. Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice veličine dva milimetra, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balsamico. U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršinte smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac. Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice. Dobar tek!