Jutros se u organizaciji ŠKMER-a, pod pokroviteljstvom grada Supetra i Hypo Alpe Adria Banke već od 08:00 sati u Supetru kuhalo i kuhalo - i to - punom parom!
Natjecale su se škole, radile prezentacije, degustiralo, učilo kako napraviti Beef Weelington, davale izjave za medije, išla javljanja u živo!
Gastro izložba na Rivi
Po prvi puta se BM otvorio na supetarskoj rivi – izložbom tradicijskih jela ugostiteljskih objekata s područja Supetra
Restaurant OTOK, Supetar, NAJBOLJE PREDJELO I UKUPNI POBJEDNIK GASTRO IZLOŽBE
Konoba KOPAČINA, Donji Humac, NAJBOLJE GLAVNO JELO
Konoba LUKIN, Supetar
Restaurant BEACH BARBECUE, Supetar
Restaurant PALUTE, Supetar
Konoba BELVEDERE ŽIŽA, Donji Humac
Restaurant ROSO, Supetar
Konoba OLIVA, teraca restoran, Supetar NAJBOLJI DESERT
MEĐUNARODNI STRUČNI OCJENJIVAČKI ŽIRI pod palicom Nikše Ivičevića, poznatog Bukare iz Drvenika, je uživao u ocjenjivanju, te odabrao najbolja jela.
Svečanom otvaranju na Supetarskoj rivi nazočili su:
- IVANA MARKOVIĆ, gradonačelnica Grada Supetra
- ŽELJKO NEVEN BREMEC, predsjednik Udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija
- MERION DUŽIĆ, vlasnik Svpetrvs hotela
- IVE CVITANIĆ, direktor turističke zajednice grada Supetra
- JOŠKO STELLA, direktor turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije
Te se svi zajedno zahvalili Miru Bogdanoviću zbog čijeg je vizionarstva i entuzijazma prije 11 godina pokrenut projekt Bisera mora, svim prijateljima, članovima, kuharima i onima koji podržavaju kuharski struku.
Poslijepodne je proteklo u znaku prezentacije rada učenika klesarske škole iz Pučišća, izvrsnih degustacija:
- TAVERNA RIVA, Bol
- ČIJA JE KRANJSKA KOBASICA – Dušan Veršec, Slovenija
- ŠTRUKLI NA JUHU, RESTORAN DP, Donji Zvečaj
- PRIMERBA, Željko Neven Bremec, te senzacionalnih torti i slatkih eksponata artistike koji jednostavno graniče s nemogućim, sve začinjeno proglašenjem najboljih škola.
Tu su i rezultati dana:
- Srednja gostinjska ni turističina šola Radovljica (SGTŠ Radovljica), Slovenija ZLATO
- Škola za srednje i više stručno obrazovanje „ Sergije Stanić“, Crna Gora SREBRO
- Srednja šola za gostinstvo in turizem v Ljubljani SREBRO
- Srednja skola "Danilo Kis" Budva SREBRO
- SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM MARIBOR BRONCA
- SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ BRONCA
- Turističko- ugostiteljska škola, Split BRONCA
- Srednja škola (resursni centar) iz Kotora, Crna Gora BRONCA
- SOU NAUM NAUMOVSKI – BORCE Krusevo, Makedonija BRONCA
- Turističko- ugostiteljska škola, Šibenik BRONCA
- SSŠ „Blaž Jurjev Trogiranin“ DIPLOMA
- Srednja škola "Brač" Supetar DIPLOMA
- Privatna gimnazija i turističko ugostiteljska škola Jure Kuprešak, Zagreb DIPLOMA
- Srednja škola "Josif Josifovski"- Gevgelija, Makedonija DIPLOMA
Najbolja u pripremanju brudeta je bila Dada Marčić iz Gornjeg Humca.
Najbolja u carvingu je Andzelika Golebiowska iz Poljske.
Najbolju tortu napravila je Anastasya Kalupanovich iz Bjelorusije.
Večer se završila pravom Dalmatinskom večerom uz klapu Morbin u novootvorenom restoranu Palma Svpetrvs hotela, a zabava nastavila do sitnih noćnih sati sa Chefs party u Baru Roso u Supetru.