Vinarija Jerusalem otvorila vrata nove investicije koja će pomoći u proizvodnji pjenušaca klasičnom metodom
Vinarija P&F JERUSALEM je krajem studenog otvorila vrata nove investicije namijenjene dozrijevanju njihovih pjenušaca dobivenih tradicionalnom metodom. Radi se o dijelu podruma koji je sastavni dio same jedne od najvećih vinarija proizvođača u Sloveniji. Najvećom investicijom u 2015. godini jasno je ukazano i nedostizanje same vizije vinarije, a to je povećati same količine proizvodnje pjenušca što svakako zahtjeva i kvalitetno mjesto za dozrijevanje.
Samu ceremoniju je otvorio Vladimir Puklavec, vlasnik, te glavni investitor i direktor vinarije P&F JERUSALEM rekavši kako su proizvodnja i prodaja na vrlo visokoj razini te su količine u odnosu na početak udvostručene. Zahvalio se također svim radnicima i upravi koja je osigurala dobre rezultate poslovanja.
Da bi se dobri rezultati mogli nastaviti, dala je naslutiti i kćer vlasnika vinarije, Tatjana Puklavec, izjavivši kako su pjenušci najbrže rastuća kategorija proizvoda na tržištu vina. Također, napominje kako su pjenušci dobiveni Charmat metodom vrlo efikasno predstavljeni na inozemnom tržištu te da isti uspjeh očekuje i od pjenušaca koji su dobiveni tradicionalnom metodom.
Priliku za obratiti se okupljenima na samoj svečanosti nije propustio niti Mitja Hrga kao glavni enolog vinarije iz Ormoža. U svom govoru je napomenuo kako su od samih početaka 2009. godine do danas postali proizvođači koji mogu pokriti i najveće zahtjeve na tržištu pjenušaca. „Uz odlične uvjete koje smo stvorili te obnovljeni dio podruma koji je namijenjen klasičnoj metodi, plan je u proizvoditi 25.000 boca pjenušaca godišnje.“ – rekao je.
Samom događanju prisustvovali su ugledni poslovni ljudi te prijatelji vinarije Jeruzalem, gradonačelnici lokalnih općina, donedavna vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko te novinari iz Slovenije i Hrvatske.U ime G.E.T. Reporta, ceremoniji je nazočio Matej Rotim.
Vinarija Jeruzalem najveći je proizvođač grožđa i vina u Sloveniji. Ima tradiciju dugo od 80 godina ali od 2009. godine brigu o vinariji preuzela je obitelj Puklavec koja teži što prirodnijima načinima uzgoja te ručnom branju grožđa. Sama vinarija posjeduje najsuvremeniju tehnologiju koja im omogućuje sklad s trendovima na tržištu.