Četvrtak, 04 Prosinac 2014

Vina Prigora

Napisao:  G.E.T. Foto: Julio Frangen
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Vina Prigora

Na tržište stigla ekološka vina koja donose svježinu s prigorskih brežuljaka po osvježavajućim cijenama

U wine baru Basement u središtu Zagreba službeno je javnosti predstavljena nova vinarija iz okolice Zagreba, koja iako mlada ima dva zapažena priznanja za svoj muškat i sauvignon sa svjetski poznatih natjecanja DWWA i IWC

Vina Prigora su  vina iz ekološkog vinograda nastala u modernoj  vinariji koja je u svojim vinima odlučila njegovati ono najbolje iz prigorskog terroira, a sve to po ekološkim načelima koja se slijede i u vinariji.  Vinogradi se nalaze kod Bedenice, na brežuljku nadmorske visine 200 do 400 metara, a berba se u cijelosti obavlja ručno. Vinarija se nalazi tik uz vinograde.

Sve etikete iz linije Vina Prigora čuvaju jasne sortne karakteristike i fino izražene strukture sorti iz kojih su načinjene, pa svojim potrošačima stavljaju na uživanje živahna, moderna, pitka i pristupačna vina koja se može konzumirati u različitim prilikama, uz objed, od aperitiva do deserta, na ljetnoj terasi u neformalnom druženju, ali i u posebnim prilikama koje traže pjenušce. 

Već svojim imenima, a potom i vizualnim rješenjem etikete, brošure te web stranice, vina pričaju priču o kraju iz kojeg dolaze i svježini koja ih dominantno obilježava, pa Riesling Brisk nosi hrskavu razigranost i mineralnu čistoću, Sauvignon Springtime je prava rapsodija proljetne herbalnosti s notama citrusa, Breg je bijela kupaža sačinjena od 5 sorti koja sažimaju bogatu prigorsku aromatiku, Muškat Zlatni zavodi obiljem aroma i intenzitetom mirisa, a Miris Prigorja se pak etiketa idealna za gemišt, opremljena svježinom i lepršavošću vitkog tijela.