Utorak, 02 Studeni 2021

"Naša priča" by Flâneur - nova gastro destinacija na zagrebačkoj sceni

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 2 - 3 minutes)
"Naša priča" by Flâneur - nova gastro destinacija na zagrebačkoj sceni

"Naša priča" by Flâneur je nova gastro destinacija na zagrebačkoj sceni, a iza tog imena skriva se ekipa udruge G.E.T. - znači da je osnovna ideja "Naše priče" kao i udruge - edukacija publike i prezentacija prvenstveno kvalitetnih eno-gastro proizvoda.

"Naša priča" je obiteljski orijentirana. Mlađi članovi obitelji, Viktorija Akrap, koja je ugostitelj po struci i Božidar Akrap koji je već relativno poznati slastičar, zalog su za budućnost ove priče, a kuhanja se primio poznati gastro novinar Tomislav Stiplošek.

Zašto iskorak u ugostiteljstvo?

"To je jednostavno normalan slijed. Nakon 15-ak godina rada s vrhunskim kuharima i vinarima, bilo je vrijeme i da se sami okušamo u nečemu takvome. Mislim da ćemo na ovaj način moći još više doprinijeti edukaciji publike i prezentaciji hrvatskih proizvoda.", objasnio je Tomislav Stiplošek.

Naša priča vecer Aure Tomislav Stiplosek i Nedeljka Krupljan

Kao prva u nizu organiziranih edukativno-zabavnih prezentacija održana je večer Aure. Kroz večer je goste stručno vodila sommelierka Nedeljka Krupljan, zaposlena u destileriji Aura, a za zalogaje su se pobrinuli, naravno, Tomislav Stiplošek i Božidar Akrap.

Aura je obiteljska tvrtka iz Istre, iz Buzeta. Obitelj Sirotić se bavi se proizvodnjom višestruko nagrađivanih, ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije, likeri i džemovi od samoniklog bilja i divljeg voća ubranog i ekološki čistom okolišu.

Kušali smo Gin-tonik i bruskete s beef tartarom, rakiju 'Maslina badem' uz tunu s maslinama i tostiranim bademima, rakija 'Suha smokva' sljubljena je s paletom tvrdih sireva, 'Teranino' je poslužen uz Panna cottu sa šumskim voćem, a na kraju smo probali Aurin premium proizvod Millefrutti uz čokoladne brownije. Za gin-tonik korišten je gin Karbun, priznat kao jedan od najboljih u svijetu, a tonik je također stigao iz Istre; radi se o craft toniku Count's drinks Marka Bratovića.

Naša priča večer Aure  gin tonik gin karbun tonik counts drinks

Ne treba zanemariti niti početak i kraj - piće dobrodošlice bio je istarski pjenušac Medea od 100% malvazije, a za kraj je ponuđena kava. "Naša priča" ima u ponudi dva tipa kave - to su: Barcaffe Maestoso, mješavina robuste i arabike i Barcaffe India, 100% arabika - te svakodnevno educiraju goste o tim vrstama kave.

U publici 'Večeri Aure' bio je i Dario Grabarić, naš poznati stručnjak za destilate; pohvalio je ideju sljubljivanja jakih alkoholnih pića i hrane, što se kod nas još uvijek ne radi dovoljno. Posebno mu se svidjela kombinacija rakije Maslina badem i bruskete s tunom, maslinama i tostiranim bademima.

Naša priča večer Aure atmosfera

Ženskom dijelu publike se prvenstveno svidio Teranino, a svi gosti su se složili da je atmosfera bila odlična i da ovakvih događaja treba biti što više.

Možemo zaključiti da smo dobili zanimljivo gastro mjesto na kojem možemo očekivati još puno zanimljivih, zabavnih i edukativnih prezentacija.