Na Međunarodni dan kave koji se već tradicionalno obilježava 1. listopada održano je finale Franck regionalnog barističkog natjecanja.
Natjecanjima poput ovoga, kao i ulaganjem u razvoj barističke scene i vrhunsku kvalitetu kave, Franck pruža podršku svojim partnerima u ugostiteljstvu
U veliko finale kvalificiralo se devet najboljih barista iz regije, a ovogodišnju titulu najboljeg osvojio je Marko Podbrežički iz Zagreba (Mala kavana), a time i vrijednu glavnu nagradu – stručnu edukaciju i certificiranje u SCA Premier Campusu u Matuljima. Ovaj kampus jedini je SCA certificirani centar u ovome dijelu Europe koji za cilj ima edukaciju specijalista za kavu po međunarodnim standardima te pomicanje granica svijeta kave u Hrvatskoj.
Drugo mjesto osvojio je Mihael Fintić iz Zagreba (caffe bar Verdi), dok je trećeplasirani Ivan Sinčić iz Pirovca (caffe bar Rišpet).
Pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja nagrade je uručio Mislav Žižanović iz Francka koji je pritom istaknuo: „Iznimno mi je drago vidjeti kako zanimanje barista iz dana u dan postaje sve popularnije, što potvrđuje i podatak da svake godine broj prijavljenih natjecatelja na Franck barističkim natjecanjima raste. Na ovaj način konobarima iz cijele regije nastojimo omogućiti stjecanje znanja i vještina ključnih za uspješnu karijeru i profiliranje u svijetu kave, ali i pružiti podršku svojim partnerima u HoReCa poslovanju diljem regije“.
Na kvalifikacijskim natjecanjima barista testirala se sposobnost i umijeće natjecatelja u pripremanju espressa i cappuccina, a okupila su 50-ak natjecatelja iz gotovo 15.000 ugostiteljskih objekata s kojima Franck surađuje. Natjecatelji su pripremali Franck premium Superiore espresso, blend probranih zrna kave isključivo s Rainforest Alliance™ certificiranih plantaža koje udovoljavaju najstrožim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti.
Franck od početka podiže ljestvicu u kvaliteti espressa te stvara i prati trendove, a natjecanjima poput ovoga nastoji ojačati svoje HoReCa poslovanje u regiji te pružiti podršku partnerima kroz rast i ulaganje u razvoj barističke scene i vrhunsku kvalitetu kave.