Turistička zajednica Požeško-slavonske županije u srcu Zagreba pripremila pravi gurmanski doživljaj uz vrhunska vina kutjevačkog vinogorja
Domaći čvarci iz okolice Požege pravi su hit. Ova ukusna delicija bila je najbolji uvod u birane specijalitete kojima je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije na Adventu u Zagrebu predstavila bogatu eno-gastro ponudu. Ispred četiri adventske kućice u okviru manifestacije Reci Božić za predjelo se, uz već spomenute čvarke, servirala slavonska šunka, slanina, sir i nezaobilazni kulen, za glavno jelo ukusni funky burgeri sa slavonskom svinjetinom, potom krpice s kupusom i za kraj buncek u sendviču. Uz mirisnu slavonsku šljivovicu u prohladnom danu grijači nisu bili potrebni, a vrhunska vina i pjenušci stigli su iz Kutjeva, jednog od tri vinogorja Požeško-slavonske županije.
„Za gurmanski doživljaj naše županije nismo slučajno odabrali novu lokaciju u okviru Adventa u Zagrebu. Tu je naglasak na ekologiji i ekološkim materijalima, a upravo te principe podržavamo i u Požeško-slavonskoj županiji poznatoj zelenoj destinaciji na čijem je području Park prirode Papuk, hrvatski geopark pod zaštitom UNESCO-a. Pokazali smo kako uspješno spojiti trendove moderne i tradicionalne kuhinje, a svi koji kušaju slavonske specijalitete požele nas posjetiti“, ističe Maja Jakobović Vukušić, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.
„Favorit slavonske hladne plate su čvarci s paprikom koji se proizvode u okolici Požege, a posebno smo poznati po rolanom odojku te porkwichu i steakwichu, pravim iznenađenjima za nepce. Naše kobasice su bez aditiva, od kvalitetnog domaćeg mesa“, kaže požežanin Nikola Stanišić jedan od vlasnika Funky Fooda.
Slavonska jela u street food varijanti sjajan su način da se urbana publika upozna s raznolikošću i ljepotom kuhinje Požeško-slavonske županije. Njezin poznati brend Okusi Zlatne Slavonije predstavljen je i u novoj eno-gastro brošuri županijske turističke zajednice, a prezentacija u Zagrebu organizirana je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.