Četvrtak, 07 Studeni 2019

Kraljica jeseni – slasna buča u Le Bistrou

Napisao/la:  Esplanade Zagreb Hotel
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Kraljica jeseni – slasna buča u Le Bistrou

Jedinstveni okusi ove privlačne domaće sezonske namirnice upakirani u kreativne poslastice chefice Ane Grgić dostupni su ovih dana u pariškom ozračju Le Bistroa Esplanade

Kraljica zdravlja i vitalnosti, slasna jesenska buča osvojila je Anu i njen tim koji je kreirao prigodni menu s finim slanim jelima i slasticama koje su od danas u ponudi Le Bistroa.

„Buča je jedna od mojih omiljenih namirnica. To je pravi jesenski plod koji dolazi u raznim veličinama, okusima i bojama, a mogućnosti pripreme su zaista brojne. U svojim jelima nastojim uvijek iskoristiti gotovo svaki dio namirnice koja u ovo tmurno doba godine oduševljava svojom izvanrednom kvalitetom i okusom, a skriva i mnoga ljekovita svojstva. Buča oduševljava svojom teksturom, pa je pogodna za pripremu raznih kombinacija slanih jela i deserata, a uz dodatak začina postaje neodoljivo privlačna.“ naglasila je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić.

 Promotivni jelovnik Le Bistroa obiluje maštovitim jelima. Okrepljujuća kremasta juha od buče s dodatkom prženih bučinih sjemenki i fine pjene od bučinog ulja, prhka tortica punjena kremom od buče, kardamom i hrskavom pancetom, zavodljivi kremasti rižoto s bučom, pečenom skutom i maslinovim uljem ili slasna karamelizirana buča s javorovim sirupom u kombinaciji s kremastom burratom i prženim lješnjacima – selekcija je to koja će razveseliti istinske gurmane. Slastice poput panna cotte od buče s muškatnim oraščićem i gelom od kakaa, hrskavog crème brûléea s bučom i vanilijom ili sladoleda od bijele čokolade i kandirane buče s prahom od bučinih sjemenki osvježit će sive kišne dane. Selekcija vina poznatih hrvatskih vinara poput Koraka, Tomca i Frankovića po preporuci šarmantnog osoblja Le Bistroa dodatno će oplemeniti bogatstvo okusa i zaokružiti priču o domaćim jesenskim bučama. 

Promotivni jelovnik od buče je u ponudi Le Bistroa od 6. studenog 2019. pa naredna dva tjedna, po raspoloživosti svježih namirnica. Rezervacija stola moguća je putem telefona na 01 4566611 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radno vrijeme Le Bistroa je svaki dan od 9 ujutro do 23 sata navečer.

Uz promotivni jelovnik Le Bistro u svakodnevnoj ponudi ima à la carte doručak, à la carte jelovnik za ručak i večeru, gluten-free menu, dječji menu te dnevni menu – tri slijeda jela po izboru chefice kuhinje, uz čašu vina, kavu ili čaj po cijeni od svega 160 kn. Vege i halal jela posebno su obilježena u jelovnicima. Osim toga, ovaj ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u vrhunskoj kavi, poznatim Esplanade štruklima i dnevnoj selekciji primamljivih kolača koja je dostupna i u ponudi za van.

 

O LE BISTROU

Otkako je otvoren, 1986., Le Bistro je odmah zauzeo važno mjesto u dnevnom životu grada i već desetljećima nudi tipična bistro-jela, kao i poznate Esplanade štrukle. Ovaj moderan, a opet tradicionalan francuski bistro smješten uz hotel Esplanade oduševljava svojom elegancijom, jednostavnošću i trendi ponudom, ne samo domaće, već i brojne poznate osobe. Jelovnik koji prati godišnja doba, sezonski specijaliteti, slastan doručak uz odličnu kavu, primamljivi kolači ili druženje uz vrhunska vina osvježit će vašu svakodnevicu. Lagani dnevni užitak uljepšat će besplatan superbrzi wi-fi, Press reader hot zona s više od 7000 novina i časopisa, izbor jela na iPad uređajima, kao i slasna Esplanade gourmet ponuda za van.