U zagrebačkom restoranu Fino&Vino predstavljen je novi časopis o vinu, VINUM.IN. Na svečanoj promociji glavna urednica Dijana Grgić predstavila je svoje suradnike, vinare i koncept časopisa.
VINUM.IN će izlaziti tromjesečno, a cilj mu je prikazivati vino kroz različite oblike. Već u prvom broju vino se povezalo s arhitekturom, poezijom i kolačima. Osim hrvatske vinske scene koja je predstavljena putovanjem kroz kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju i otoke, zavirilo se na vinsku scenu susjedima iz Srbije, a Matija Lesković putovao je do daleke Južne Afrike. Temu broja - rajnski rizling - predstavio je Ivo Kozarčanin, Tomislav Radić je čitateljima pripremio tekst o kraljevini, a Željko Suhadolnik prenio je čitateljima svoje bogato iskustvo vinskih putovanja po inozemstvu. Marija Vukelić je u rubrici „Vino na visokoj peti“ ugostila enologinju Evu Krištof te intervjuirala Željka Suhadolnika u rubrici „Razgovor s vinom o vinu“. Ivana Erhardt Draganić kroz rubriku „Vinska mušica“ predstavila je vina Slavonije i Baranje, dok je dr. Nina Levičnik, prikazala vinsku arhitekturu na primjeru jedne hrvatske vinarije, a Domagoj Jakopović Ribafish ispričao je kako nastaje bajkovito vino Potribica vinarije Boškinac. Moderni dizajn časopisa najbolji je pokazatelj smjera u kojem se ide, a za odlične fotografije pobrinuo se urednik fotografije Julio Frangen.
Drugačiji, moderan, zanimljiv i edukativan časopis već od sljedećeg broja će svoje mjesto pronaći na kioscima kako bi bio dostupan svim vinoljupcima. Prvi broj, kao posebno izdanje, distribuira se slanjem besplatnog primjerka na adrese vinara, restorana, wine barova, vinoteka, hotela, vinskih udruga i mnogobrojnih vinoljubaca.
Na promociji su gosti imali priliku kušati i neka vina, pjenušce i rakije koji su predstavljeni i u časopisu.
Uskoro se očekuje i web izdanje gdje će se časopis moći on-line prolistati, a sam web bit će u formi vinskog portala na kojemu će se pratiti aktualnosti između dva broja.