Petak, 30 Ožujak 2018

Kuhar iz danske Nome na Dubrovnik FestiWineu

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Kuhar iz danske Nome na Dubrovnik FestiWineu

Za svoju petu obljetnicu popularni vinski festival organizira Gala večeru u dubrovačkom hotelu Excelsior uz chefa s iskustvom rada u najpoznatijem danskom restoranu Noma.

Vrhunska hrana i birana vina oduvijek su činili odličnu kombinaciju, a Dubrovnik FestiWine odlučio je ovo iskustvo prenijeti na novu razinu. U ovo će se imati priliku uvjeriti svi koji će se 19. travnja naći u hotelu Excelsior kao poprištu spektakularne Gala večere na kojoj će svoje kulinarsko iskustvo i vještine predstaviti mladi slovenski chef Igor Jagodic, poznat po svome iskustvu iz restorana Noma. U suradnji s renomiranim domaćim chefom Petrom Obadom, odgovaraju na izazov FestiWinea i kreiraju jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobit će sedam gurmanskih kreacija.

Jedna od delicija chefa Igora Jagodica koja će se naći na gala večeri u hotelu Excelsior

Svojom filozofijom pripreme vrhunske hrane od namirnica uzgojenih na tradicionalan način Noma danskog chefa Renéa Redžepija nekoliko puta proglašena najboljim restoranom svijeta, a u ovo će se imati priliku uvjeriti i odabrani gosti za koje smo 19. travnja pripremili uistinu spektakularno događanje – Gala večeru na kojoj će imati priliku okusiti zalogaje iz ruku dvojice mladih, ali već dokazanih chefova. Ovo je fantastična prilika ne samo za naš festival, nego i za popularizaciju gastro scene u Hrvatskoj, poručio je utemeljitelj vinskog festivala Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik FestiWine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara), a dvoje pobjednika objavljenog natječaja osvojit će prestižnu stipendiju i provesti mjesec dana na edukaciji u restoranu Strelec u Ljubljani pod mentorstvom gostujućeg chefa Jagodica.

Za vinski festival koji ove godine slavi petu obljetnicu ovo je izvrsna prilika za promociju daljnjeg razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i otvaranje vrata nekim novim trendovima. Stoga, dođite u Dubrovnik u tjednu od 16. do 22. travnja i otkrijte koje su sve sadržaje organizatori pripremili za vas!

K. I. / Foto: Dubrovnik PartneR