Pod voditeljskom palicom Doris Pinčić Rogoznica, u zagrebačkoj je Kuhaoni održano gastro druženje na kojem su svi okupljeni uživali u finim kombinacijama Franckove Jubilarne kave i desertnih delicija, koje je posebno za tu prigodu pripremila majstorica slastica i vlasnica slastičarne Amélie, Žakline Troskot. Neodoljiv miris popularne Ciglice sljubljen s vrhunskim slasticama oduševio je sve prisutne te podsjetio na tajnu Franckove Jubilarne kave koja leži u mješavini najboljih vrsta sirovih kava i bogatom čokoladnom okusu.
„Jubilarna kava ima zaokružen, čokoladni okus i poseban miris koji već godinama dobro znaju svi ljubitelji vrhunske mljevene kave. Vakuumirano pakiranje specifičnog oblika cigle, koje je Franck predstavio još 1982. godine, omogućava da kava zadrži svježinu i svo bogatstvo aroma. Zbog takvog je pakiranja naša Jubilarna kava dobila naziv „Ciglica“ koji je i danas popularan“, istaknuo je Dražen Posavčević, marketing menadžer za kategoriju kave u Francku.
Kakvi kolači najbolje idu uz kavu te koja je tajna ukusnog kolača na bazi kave, okupljenima je otkrila Žakline Troskot „Franck Jubilarnu kavu pamtim još od malena. Osim što je sastavni dio mog jutarnjeg rituala, volim ju koristiti i u pripremi slastica. Njezin bogati okus zaista vrhunski upotpunjuje uživanje u slasticama.“
Kolače koje je pripremila Žakline Troskot, sudionici gastro druženja kušali su uz svježe pripremljenu Jubilarnu kavu iz džezve, a za zainteresirane slatkoljupce donosimo i Žaklinine slatke recepte.