U suradnji s poznatim promotorom zdravog načina života Marijom Valentićem, hotel ARCOTEL Allegra oduševljava novim gastro kreacijama osmišljenim za ljude koji žele zdrave, ali i vrhunski pripremljene obroke koje u svakoj prigodi lako mogu uklopiti u svoj dnevni ritam
Zimske radosti na tanjuru donosi novi Healthy jelovnik koji su zajedno osmislili chef Ivan Simončić i poznati pobornik zdravog načina života Mario Valentić. Otkad je ovaj dvojac u travnju prošle godine predstavio novi gastronomski koncept hotela ARCOTEL Allegra za ljude koji teže zdravom stilu života, ne prestaju oduševljavati inovativnim kombinacijama namirnica i okusa.
Nakon velikog uspjeha ljetnog Healthy jelovnika, Mario i Ivan pokupili su brojne hvalospjeve i za ovosezonski meni prilagođen najhladnijem razdoblju godine. U skladu s prepoznatljivim odlikama kuhinje prvog zagrebačkog lifestyle hotela ARCOTEL Allegra, koja se temelji na pomno odabranim svježim namirnicama hrvatskih dobavljača, zimski Healthy jelovnik u potpunosti razbija predrasude o zimskoj hrani kao „teškoj“, visokokaloričnoj i jednoličnoj. Novi specijaliteti tako su lagani i zamamni...
„Mario je svojim healthy savjetima dao ideje i smjernice koje sam potom realizirao na tanjuru. Svaki od menija; mesni, riblji ili vegetarijanski nudi kombinacije sezonskih namirnica tipičnih za ovo doba godine. Tako možete probati krem juhu od mrkve, đumbira i curryja koja će vas zagrijati; pršutom omotani janjeći kare sa sarmicom od ječma i leće - jelo s mnogo komponenata koje se odlično slažu i upotpunjuju, te poširani losos kao glavno riblje jelo u kombinaciji sa šafranom i pestom genovese uz slani krumpir i čips od rukole. Novi healthy deserti kombinacije su zdravog s elementima slastičarstva u kojima su glavni sastojci kesten, batat i mrkva“, otkriva chef Ivan Simončić.
„Okosnica zimske prehrane su namirnice koje zagrijavaju, poput đumbira, češnjaka, ječma... Toplinu nam daje i korjenasto povrće putem kojega se, u skladu s makrobiotičkim načelima, prenosi energija zemlje u naš organizam. Korjenasto povrće pripremili smo na zanimljive, nesvakidašnje načine - primjerice, pohani celer. Izuzetna kombinacija je proso s lososom i špinatom. Proso je izvrsna bezglutenska namirnica“, ističe Mario Valentić.
Upravo su se proso i ječam pokazali kao „pun pogodak“ u jelovniku. Ove drevne vrste žitarica superhranjive su i zasitne, a ipak niskokalorične i lako probavljive. Daju obilje energije, jačaju imunitet i pročišćuju organizam zahvaljujući vitaminima B skupine, mineralima (kalij, magnezij, cink, selen, mangan...) i vlaknima. Ove tvari ujedno olakšavaju „sagorijevanje“ masti u organizmu, pa su proso i ječam odlični pomagači u održavanju normalne tjelesne težine. I korjenasto povrće prvorazredan je „čistač“ organizma, baš kao i đumbir koji je savršen za postblagdansku detoksikaciju.
ARCOTEL Allegra poznat je i po zdravim napicima - okrepljujućim detox smoothiejima, koji u zimskoj verziji obiluju proteinima potrebnima za stvaranje energije. „Dragocjeni mliječni protein - kazein, zajedno s bananom i chia sjemenkama spojili smo u visokoproteinski smoothie, obogaćen okusom čokolade ili vanilije. Idealno za sportaše i rekreativce te za regulaciju tjelesne težine“, preporučuje Mario Valentić.
„Uz Healthy jelovnik, koji možete kušati u ugodnom ambijentu restorana Radicchio i Joe's bara, nudimo mogućnost grupnog i individualnog vježbanja u centru HealthyFIT by Mario Valentić, koji se nalazi u sklopu hotela. HealthyFIT centar i Healthy jelovnik dostupni su svima, a ne samo hotelskim gostima, pa svatko po želji može doći na doručak, ručak ili večeru, vježbati uz super trenera, opustiti se na masaži ili u sauni... Suradnjom s Marijom Valentićem konstantno razvijamo hotelsku ponudu u smjeru zdravlja, što u konačnici predstavlja i daljnji doprinos našoj dugogodišnjoj brizi o održivosti i očuvanju okoliša“, ističe Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra Zagreb.