Villa Dalmacija je ugostila treću Dioklecijanovu amforu, natjecanje kuhara na temu jela od bundeve i jela od sabljarke.
Rezultati su:
BUNDEVA
1. JADRAN GRANČIĆ
2. DEJAN PIVAC
3. ALEKSANDRA BASARA
SABLJARKA
1. JADRAN GRANČIĆ
2. DEJAN PIVAC
3. TONI BOBAN
UKUPNI POREDAK
1. JADRAN GRANČIĆ
2. DEJAN PIVAC
3. ALEKSANDRA BASARA
Za najbolji plasman u pripremi brujeta (brudeta) borili su se predstavnici medija - sve redom bonkulovići, a evo i kako su prošli u ocjenjivanju stručnog žirija:
1. AS MEDIA
2. TV NEMANI, HRT
3. GASTROBAJTERI & JEDOZOVNA EKIPA MORSKOG PRASCA
Svim sudionicima, a posebno pobjednicima ČESTITAMO!!!
Početak Dioklecijanove amfore je pokrenuo osnivač SKMER-a Miro Bogdanović s vizionarskim timom još u 2005. godini. Bila je to naznaka svih velikih natjecanja koja se od tada u Dalmaciji organiziraju.
Natjecanje 2016. je otvorio SKMER-ovac s velikim srcem i ljubavi za temu Dioklecijanove amfore - nezamjenjivi Veljko Barbieri.
Natjecatelje, posjetitelje i medije budnim je okom pratio stručni žiri: Marija Lulić, Hrvoje Zirojević, Goran Staničić, Antun Nišević, Nikša Ivičević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin, a kroz program virtuoznošću provela Jasna Damjanović.
Red delicija s potpisom Trentona i maslinovog ulja u novonagrađenoj originalnoj ambalaži, red vina, predavanje Važnost priče u gastronomiji Veljka Barbierija, red ribe, radionica Pripreme carpaccia Hrvoja Zirojevića, red priče, enološka radionica Dalmacija kroz vino Franje Francema, sonata Dioklecijanove amfore spjevana kuhačama Marije Vickov i Antonija Vodanovića.
Svojim dolaskom, gradonačelnik Ivo Baldasar odao je svoje priznanje kuharskoj struci i važnosti ulaganja u nova znanja i vještine svih naših ugostiteljskih djelatnika.
Dolaskom gospodina Nikše Mimice iz omiške Kuće Sretnog Čovjeka koji je čaše na enološkoj radionici napunio poznatim Pribidragom, Villa Dalmacija je još jednom postala uistinu kuća sretnih ljudi - obogaćenih novim znanjima, iskustvima, diplomama, medaljama i peharima!
Zahvaljujemo se Katarini Kubi i Ivi Pavić koje su se s vrijednim učenicama Turističko ugostiteljske škole Split pobrinule da se sva jela prezentiaju jednako izvrsno kao što su ih Chefovi pipremili.
Izvrsne namirnice osigurali su naši partneri Centaurus i Velpro, a natjecatelji svoja remek djela prezentirali na tanjurima Seltmann našeg Nirsa. Dioklecijanovu amforu 2016 omogućili su i podržali i Grad Split, Vinarija Crvik, PZ Svirče, PZ Pošip Čara, Vinarija Grabovac, Jamnica i splitski hotel Atrium.
Svima hvala, dobro nam došli i dogodine! - poručuju Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (SKMER).