Podrumi Vukoje 1982: Sedmi put sa žilavkom

Salon žilavke
Trebinje, Vinska galerija Vukoje, Mirna 28
Četvrtak, 17 Kolovoz 2023
Napisao:  G.E.T.
Podrumi Vukoje 1982: Sedmi put sa žilavkom

U četvrtak, 17. kolovoza 2023. godine, od 19 sati do ponoći u Vinskoj Galeriji Vukoje, u Trebinju bit će održan "Sedmi salon žilavke".

Žilavka je autohtona sorta bijelog grožđa Hercegovine. Vrlo dobro uspijeva na plitkim i krškim tlima i odlično podnosi sušu. Vino doseže jakost od 11-14 vol % alkohola, može biti visoke kakvoće, žuto-zelene boje i kristalno bistro te harmonično i pitko, a poslužuje se na temperaturi od 12°C.

Prošlogodišnji “Salon” posjetilo je više od 850 posjetitelja koji su imali priliku degustirati žilavke Hercegovina produkta, Hepoka, Vina Milas, Podruma Ostojić, Podruma Vilinka, Carskih vina, Podruma Begić, Podruma manastira Tvrdoš, Vinarije Marijanović, Podruma Andrija, Podruma Aćimović, Rubisa, Vinograda Nuić, Vinarije Anđušić, Vinarije Brkić, Vina Majić, Podruma Delić, Vinarije Sekulović, Vinarije Domano, Vinarije Dabić, Vinarije Škegro, Vinarije Čitluk, Vinarije Anđelić i Podruma Vukoje 1982.

Te su se vinarije se predstavile s oko 70 različitih etiketa žilavke, a ovu vinsku feštu pratilo je više od 60 akreditiranih novinara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Velike Britanije. Pored žilavke, na “Salonu” su bili izloženi i tipični i tradicionalni prehrambeni proizvodi pa je “Salon”, prema novinarskim izvještajima, bio pravi enogastronomski festival okusa.", izjavio je Radovan Vukoje, vlasnik vinarije Podrumi Vukoje 1982 iz Trebinja. 

Vinska galerija Vukoje se nalazi na petom, šestom i sedmom katu vinarije Podrumi Vukoje 1982, a svojim posjetiteljima nudi jedinstven panoramski pogled na grad Trebinje i vinograde Zasad polje te nezaboravan ambijent s predivnim botaničkim vrtom gdje u mirisu hercegovačkog bilja i mediteranskom povjetarcu doživljavate nezaboravne trenutke. Ovaj objekat je višenamjenskog tipa s restoranom koji ima 300 mjesta, vinotekom, tapas barom i dva lounge-a i koji je kao takav osmišljen da odgovori na sve zahtjeve istinskih hedonista.

Na “Sedmom salonu žilavke” sudjelovat će isti proizvođači vina, koji će s gostima i kolegama degustirati žilavke i predstaviti svoje nove etikete iza kojih se krije ili čista žilavka ili kupaža u kojoj se nalazi minimalno 50% žilavke. Vinare će pratiti i proizvođači sira, pršuta i drugih tipičnih i tradicionalnih proizvoda iz Hercegovine.

Na ovogodišnjem “Salonu” će se, po prvi put, posebno prezentirati i maslinarstvo Hercegovine pa je najavljeno sudjelovanje svih većih proizvođača maslinovog ulja iz tog dijela Bosne i Hercegovine. 

Podrumi Vukoje 1982 - sedmi Salon žilavke

Salon žilavke
Trebinje, Vinska galerija Vukoje, Mirna 28
Četvrtak, 17 Kolovoz 2023