Posljednji Wine EnoGASTRO Vip Event ove godine održat će se po prvi put u Zagrebu (01.07.- restoran Tagliata). Agencija Ricerca Mercato je i u ovim, vrlo neizvjesnim vremenima, odlučila nastaviti s organizacijom evenata kojima želi pomoći ugostiteljima i turističkim djelatnicima da svoju uslugu i ponudu dignu na još jedan nivo više. Partneri ovog hvalevrijednog projekta su Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija, Turistička zajednica zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Obrtnička komora Zagreb, a sam projekt je i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede.
Goste ove godine očekuju brojne edukativne radionice, puno domaćih izlagača s kvalitetnim proizvodima te humanitarna večera sljubljivanja hrane i vina i humanitarni Cooking show. U samoj pripremi Cooking showa i degustacijske večere sudjeluje gastro chef Dragan Jovanović i Luka Dančulović.
Iznimno kvalitetna predavanja još kvalitetniji govornici voditi će Mira Šemić, Mario Meštrović, Filip Sarilar, Manuela Maras i Kruno Filipović i Filip Savić.
Ukoliko ste zaposleni u ugostiteljstvu ili u nekom drugom poslu usko povezanim s turizmom, a želite prisustvovati ovom događaju, možete rezervirati svoje mjesto na web stranici https://dantes.biz/ (ulaz na event i sve je besplatno).
Cjelokupni program eventa i teme radionica možete vidjeti u nastavku:
11:00 – 12:00 Prijava gostiju i piće dobrodošlice
12:00 – 12:15 Otvaranje konferencije i uvodni kratki govori
12:15 – 13:00 Prezentacija svih izlagača uz degustaciju njihovih proizvoda
13:00 – 14:30 Pauza uz druženje s izlagačima i humanitarni Cooking Show - lokalna enogastronomija
Prezentacija gostiju iz Kaštela: Kaštelanski žmuli i pjati, kaštelanska eno-gastro baština
14:30 – 14:45 Meiko stroj za čaše, prezentacija Gastro Tim
14:45 – 15:20 Zbog čega je važan pravilan servis u ugostiteljstvu, sommelier Mario Meštrović
15:20 – 16:00 Potencijal Roze vina, sommelier Filip Savić
16:00 – 17:00 Pauza uz druženje s izlagačima
Dvorana 1
17:00 – 17:15 Riesling – tajna dugovječnosti, sommelieka Manuela Maras i Kruno Filipović
17:15 - 17:30 Glassology koncept by Libbey, prezentacija Scorpio
17:30 - 18:15 Novi trendovi u miksologiji, prezentacija Barmen.hr Zoran Lukić i Filip Sarilar
Dvorana 2
17:00 – 17:30 Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije i Foodd plating, chef i vlasnik Gastro kluba Pula Dragan Jovanović
17:30 - 18:00 Prezentacija vrhunskog kuhara Tomislava Karamarka
18:15 – 19:00 Pauza uz druženje s izlagačima
19:00 – 20:15 Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, sommelierka Mira Šemić
19:00 -20:00 Izlagački prostor se zatvara
20:30 – 23:00 Humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina, večeru i prezentaciju stručno će voditi vrhunski sommelieri i kuhari
23:00 Zahvala uzvanicima od strane tima Wine EnoGastro Vip Eventa i zatvaranje eventa