2. Wine, Olive & Heritage Festival

Wine, olive & heritage festival 2021
Jelsa
Četvrtak, 24 Lipanj 2021  - Nedjelja, 27 Lipanj 2021
Napisao:  G.E.T. Julio Frangen
2. Wine, Olive & Heritage Festival

2. Wine, olive & heritage festival 2021. održat će se u Jelsi na otoku Hvaru od 24. do 27. lipnja ove godine u organizaciji Turističke zajednice općine Jelse.

Nakon prošlogodišnje pauze, ove će se godine manifestacija „Wine, olive & heritage festival“ predstaviti  u četiri dana i uz domaće sudionike promovirati kulturu otoka Hvara na više razina.  

U prvom je planu  promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara u suradnji s gostima festivala. Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“ koja baštini „skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora  i stabilnog ekološkog sustava“.

Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike nauče i nešto novo.  Festival teži promovirati „sve najboje od Hvara“ na zabavnoj i edukativnoj razini. Službeni #hashtag : #najbojeodHvara #JelsaWOH

Wine, olive & heritage festival

Festival započinje u četvrtak 24.  lipnja organiziranim tematskim obilaskom Zastražišća, te posjetom OPGA Mateljan Babić i Grgo Lučić. Navečer su planirani Dani poezije i vina.

petak i subotu, 25. i 26. lipnja, organizirani su tematski obilasci najpoznatijih hvarskih vinara i uljara s degustacijama  (Vina Carić, Vinarija Ventus,  Vinarija Braća Plančić, Opg Nikola Matković, Vinarija Tomić, Vina Bojanić, Vina Bell’Iakov, Uljara Božić, OPG Murvica, Ranč Gabelić.)  

Festival se službeno otvara u središnjem Jelšanskom parku u petak u 19h. Ondje se priprema Gastro show ugostitelja s otoka Hvara uz raznovrsne hvarske specijalitete te prezentacija otočkih proizvoda od lavande, smilja i različitih bilja s otoka Hvara. Predviđena je degustacija maslinovih ulja i  vina s Udrugom hvarskih vinara.

Wine, olive & heritage festival

U subotu, nakon obilazaka vinarija, program u središnjem parku počinje u 19h uz u raznovrsne hvarske specijalitete te prezentaciju otočkih proizvoda od lavande, smilja i različitih bilja s otoka Hvara. Predviđena je degustacija maslinovih ulja i vina s Udrugom hvarskih vinara. 

Wine, olive & heritage festival

U nedjelju 27.06.2021. predviđen je WINE & SAIL: Izlet sa starim jedrenjacima udruge Lantina, a navečer u 20 sati:  promocija knjige pjesama Nela Vrkljan

Izlet s turističkim vodičem u vinarije, opg i uljare se plaća 200,00 kn. Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Wine, olive & heritage festival 2021
Jelsa
Četvrtak, 24 Lipanj 2021  - Nedjelja, 27 Lipanj 2021
Link: Detaljni program