Festival će biti otvoren 22. studenoga (petak) u 11 sati.
U petak, festival je otvoren od 11 do 18 sati.
U subotu, festival je otvoren od 11 do 18 sati
U nastavku vam donosimo pismo prof. Ivana Dropuljića, direktora festivala:
Dragi prijatelji dobrog vina i dobrog jela!
Ponovno smo zajedno! Koliko se festival Zagreb Vino.com i ja veselimo vama, toliko se, barem kako sam primijetio po vašim brojnim reakcijama na društvenim mrežama, i vi veselite festivalu! Sretan sam zbog toga, znači da radimo dobro i da uspijevamo zadovoljiti vaša očekivanja na području vina, vinske kulture, jela i kulture stola, ali i zahtjeve šire promidžbe hrvatskoga vina i hrvatskih gastro-delicija, ukratko zahtjeva promidžbe hrvatske kvalitete.
Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.
Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.
Ovogodišnja će se priredba održati na površini preko 3000 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.
Novost ovogodišnjega festival je otvorenje nove dvorane Casino – podrum hotela Esplanade za izlagače i posjetioce. Kao organizatori u dvorani Casino smo priredili rapsodiju okusa pršuta i to prvi dan (22. studenoga): pršut od crne slavonske svinje, pršut od mangulice i pršut pata negra, a drugi dan (23.studenoga) će se rezati pršuti: dalmatinski, istarski i parma.
Očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela.
Sretan sam zbog toga, i zahvaljujem svim izlagačima što imaju puno povjerenje u manifestaciju i u naš tim koji ju je osmislio i koji je operativno organizira tako da je, kako se eto priča u široj javnosti, postala jednim od najznačajnijih događaja ovoga tipa ne samo u Hrvatskoj nego i šire.
Već sam prijašnjih godina napominjao kako sam ponosan na radionice u sklopu festivala, pa tako nastavljamo i ove godine.
I ove godine ostajemo vjerni humanitarnoj komponenti festivala Zagreb Vino.com. Na pozornici naše humanitarne akcije kuhat će se i nuditi jela i uz njih i predlagati prikladna vina, porcije smo predvidjeli veličinom takvima, a cijene popularnima, da potaknemo na kušanje i više eno-gastro kreacija. Da bismo bili zanimljiviji i privlačniji – pa, cilj je skupiti određena sredstva u DOBROTVORNE svrhe! – ove godine naš tradicijski humanitarni dio osvježavamo novom ekipom voditelja i aktera. Za programski sadržaj brine znani naš enogastro pisac Domagoj Jakopović Ribafish, on vodi računa o kuharskoj ekipi koja će pripremiti atraktivne sadržaje na tanjurima. Ostvarena sredstva od prodaje specijaliteta prigotovljenih na licu mjesta idu na račun udruge RokOtok.
Zahvaljujem i svim drugim sudionicima u realizaciji priredbe na tome što su dali visoki doprinos da Zagreb Vino.com postane, i ostane prepoznatljiv i respektabilan festival.
S osobitim zadovoljstvom ističem zemlju - partnera, Slovačku Republiku.
Dobrodošli na 14. Zagreb Vino.com 2019, međunarodni festival vina i kulinarike.
Želim vam da ugodno i sadržajno provedete vrijeme na festivalu.
Prof. Ivan Dropuljić, direktor, Zagreb Vino.com
Popis izlagača i radionica potražite na web stranici Zagreb Vino.com festivala.